Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

de dana1986 in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 5902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 linguri de zahar
  • 180 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 150-200 gr alune prajite nesarate
  • 200 gr ciocolata neagra(sau de care preferati)
  • 1 lingura de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata:

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi adaugam si galbenusurila si alunele si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

luam crema de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus-o in una patrata), lasam sa se raceasca si punem tava la congelator 30-60 minute.

dupa care se scoate de la congelator si se taie in bucati dupa preferinte(ca sa formam batoane).

topim ciocolata pe baie de abur o amestecam cu fisca dupa care rostogolim batoanele prin ciocolata. le punem iar la congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca pe batonase.

BUN, BUN, BUN!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu nuci si ciocolata