Baigli-cozonac cu nuca

de Sylvia in Prajituri, 9 Feb 2010 | 27211 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de familie, o facem de cativa ani si iese minunat de fiecare data. E usor de facut si e un desert de iarna, cand iti vie sa stai in casa, sa spargi nuci si sa te bucuri apoi de aroma unui cozonac cald.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi,
  • 15 linguri de zahar,
  • 125 de grame de unt,
  • 25 grame de drojdie,
  • o jumatate de cana de lapte cald,
  • putina sare,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 
  • 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata, cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa ,
  • 2-3 linguri de zahar,
  • putina esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli-cozonac cu nuca:

   Preparare: intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul, ouale, untul, sarea. Framantam un aluat fraged completand cu cantitatea de faina neceara  pana se lucreaza usor aluatul.

   Dupa ce am obtinut o bula mare de aluat o impartim in 2 si intindem 2 foi dreptunghiulare. Ca sa nu se crape la copt lasam latura de la marginea mesei cat de un lat de palma putin mai groasa, in rest intindem foaia cat se poate de subtire. Intindem un strat de nuca amestecata cu albus batut spuma cu zahar.

  Rulam cu grija foaia de la centrul mesei spre margine, sa ramana deasupra latura cu foaia putin mai groasa. Evitam asa sa se crape la copt din cauza stratului de nuca. Dupa aceea punem rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu miere.

  Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 20 de minute, eu coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu cozonacii ca sa nu se arda .

  Sunt foarte fragezi si se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli-cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.03.2010, 17:36

gata am facut reteta, dar mie nu mi-a iesit asa fraged si am urmat toti pasii, cred k de la cuptorul meu care e de pe vremea lui bunica......dar e foarte bun la gust

Sylvia 1

07.03.2010, 12:52

Pusikmea poate e si faina , eu folosesc faina pt patiserie in Ro cred ca este cea 0065 ca am vazut ceva de genul asta nu cred ca fie cuptorul

Dana Cristea - pusikmea 1

09.03.2010, 10:59

tot ce e posibil, eu folosesc faina de boromir, oricum nu ma las, o sa mai incerc pana imi iese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers