Baghete cu portocale si ciocolata

de nyana in Prajituri, 24 Dec 2009 | 5186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • glazura neagra dr Oetker
  • ornamente colorate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu portocale si ciocolata:

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate, oul,galbenusul si coaja de portocala rasa. Se framanta un aluat moale. Se incinge cuptorul la 180 grade, se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara(30x40cm), din care se taie apoi cca 50 fasii lungi de 10 cm; se aseaza pe tavi si se preseaza putin cu furculita ca sa ia nastere niste striatii. Se coc 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca. Pentru ornat, se pune plicul de glazura intr-un vas cu apa fierbinte si se toarna peste bastonase apoi punem peste glazura ornamentele colorate. POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

JamieO 1

24.12.2009, 11:50

faiv furculition de la mine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajituri "Arici"