Traducerea dedicata Onestei,stiu ca ea se uita la ciudatele mele retete dimineata. Imi placea mai mult French Baguette,dar am vrut sa fie in dulcea noastra limba!
Poate nu mi-au iesit mie prea frumoase dar pentru o prima incercare am fost multumita. Plus ca mie nu prea imi place sa am aluat pe maini...si nici sa spal vase!
Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette,se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute.Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.