Baclava rulouri

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Aug 2011 | 9326 vizualizari

 

Un desert dulceeeeee....de ti se strepezesc dintii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte(din alea subtiri)
  • 400 g nuca macinata
  •  Scortisoara
  • 100 g zahar pudra
  • 150-200 ml ulei
  •  Sirop:
  • 200 ml miere
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava rulouri:

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.

Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).

Sirop:

Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]