Baclava greceasca

de Mitinita in Prajituri, 16 Oct 2010 | 10624 vizualizari

 

Pe cat de usoara e pe atat de buna e! Se face cu foi de placinta,dar am incercat si cu aluat de foetaj si a iesit destul de bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi de placinta
  • 1 pachet unt 
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cani nuci macinate
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana suc de lamaie,proaspat stors
  • 1/4 cana miere de albine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:


Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor,taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.
Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec rece cu fistic si ciocolata alba