Baclava cu Nuttela si nuca

de Krystyan Trendy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 4985 vizualizari

 

16 felii de baclava

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu Nuttela si nuca:

Intai eu prepar crema :

Miezul de nuca se coace putin in cuptor .

Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.

Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.

Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .

Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .

Intre timp, preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.

Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.

Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.

Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu Nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

27.11.2013, 17:55

Baclava nu am facut pana acum. Tare bine ti-a iesit!

Bunica 1

27.11.2013, 18:31

Baclavaaaaaaaaaa!Ce buna!

nadea68 1

27.11.2013, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri