Baclava cu nuca

de izulika in Dulciuri, 5 Feb 2013 | 12599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foi pentru placita (linco)
  • 400 g miez de nuca
  • 230 g unt
  • 2 linguri scortisoara
  • 60 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 6 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Sirop

Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.

Umplutura

Miezul de nuca macinat se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Untul se topeste, ungem o tava cu unt punem prima foaie, iarasi ungem cu unt cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Repetam procedeul pana la a 10a foaie, adaugam primul strat de nuca, apoi inca 6 foi unse cu unt fiecare in parte, nuca, alte 6 foi, nuca si inca 4 foi. Ultima foaie se unge din abundenta cu unt apoi se da tava la rece in jur de o ora.

Dupa ce am scos tava de la frigider se taie patratele, se mai unge odata cu untul ramas, apoi se da la cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos. Se scoate si se pune peste ea siropul rece. Dupa ce s-a racit se pune la frigider pana a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:17

mmmmmm buna ,buna vreau si eu

Bunica 1

05.02.2013, 17:20

Si iar si iar pana se termina,Ina. Ti-a iesit foarte bine!

simona72 1

06.02.2013, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri