Baclava

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 4249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baclava:
  • 1 pachet foi de placinta (nu foietaj!)
  • 250 -300 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • 2 lg scortisoara
  • 50 g zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 lg miere
  • esenta rom (6 picaturi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Umplutura:Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.

Baclava:se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.

Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la final 4 foi unse fiecare.Este bine sa ungeti ultima foaie cu unt.

Apoi se taie in patratele ( dar foarte putin sa treceti cutitul prin aluat).

Se da la cuptor pentru 5-10 minute pana se face .

Sirop: apa si zaharul se pun pe foc 20 minute.Cand s-a facut un sirop se adauga esenta de rom, iar cand s-a racit  se adauga mierea.

Siropul se pune in farfurie peste bucatile de baclava si nu in tava, deoarece devin prea insiropate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu branza