Baclava

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 24 Mar 2014 | 5040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placintă Bella
  • 600 g nucă măcinată
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 pachet unt
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 căni (400 g) zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4-5 linguri miere
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w).

Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi (se unge cu unt fiecare foaie). Se pun 2-3 linguri de umplutură. Se așează o foaie, se unge cu unt, iar se pun 2-3 linguri umplutură, și așa până se termină umplutura. Deasupra se pun tot 3 foi, unse fiecare în parte cu unt. Pe deasupra se unge cu unt. Se dă 10 minute la frigider și apoi se taie cu un cuțit bine ascuțit în pătrățele sau romburi.

Se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la cuptor 30 minute, la foc mic, apoi se dă 5 minute la foc mare, să se rumenească.

Cât timp se coace prăjitura, se prepară siropul. Se pune la fiert apa cu zahărul, când începe să fiarbă, se adaugă mierea. Se mai lasă puțin și se adaugă sucul de lămâie. După ce a fiert și s-au topit bine mierea și zahărul, se dă deoparte și se adaugă esențele.

Se scoate tava din cuptor și se adaugă siropul fierbinte cu ajutorul unui polonic.

Se lasă la temperatura camerei minin 3 ore (3 ore luuuuuuungi), pentru a-și trage siropul. Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

Florentina_Cristina 1

25.03.2014, 08:21

foarte buna

Studenta_la_cratita 1

25.03.2014, 17:49

Multumesc

Valclaudia 1

07.06.2014, 07:31

daaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava