Baclava

de Lau in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 4670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuci macinate
  • 200 g unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 100 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop.

Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza,

Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara

Intr-o tava unsa cu unt adaugam 1 foaie de placinta o ungem cu unt si adaugam a 2 foaie,ungem cu unt ,a 3 foaie,adaugam 1.2 din compozitia de nuca,adaugam alte 3 foi de placinta care le vom unge cu unt,a 2 parte de nuci,ultimele 3 foi,

Ungem bine cu unt ultima foaie si proportionam cu cutitul,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos,

Adaugam siropul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava