Aripioare picante

de getix in Mancaruri cu carne, 18 Dec 2010 | 6890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare,
  • o cana faina,
  • o lingura boia dulce,
  • o lingura boia iute ( cine doreste mai picant se poate pune 2 linguri ),
  • delikat,
  • 2 oua,
  • 1 punga fulgi de porumb ( eu am folosit FORTZA),
  • 1 lingurita praf de usturoi,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante:

Aripioarele se spala , se taie in trei bucati : se folosesc doar primele doua parti. Se pun la fiert in apa rece, in care se dizolva delikat (aproximativ 5-10 min. decand a inceput sa fiarba). Se scot si se lasa sa se scurga . Cat se racesc se pregateste amestecul prin care se vor tavali aripioarele .

Intr-un bol se amesteca : faina , boiaua dulce , iute si usturoiul granulat , sare.

Fulgii de porumb se piseaza bine ( cu ciocanul pt snitele ) si se pun separat in alt bol.

Ouale se ameste cu putina sare si piper ( facultativ ).Deci vom avea 3 boluri :

- 1 cu compozitia de boia iute, dulce si faina ;

2- cu ou ;

3- cu fulgii de porumb ( aceasta este si ordinea pregatirii aripioarelor ) .

Se tavalesc aripioarele prin compozitiile mai sus aratate apoi se pun la prajit . Se servesc cu orice garnitura doriti . Eu m-am rezumat doar la muraturi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu masline- la Crockpot