Va plac ardeii umpluti? Eu zic ca nu se poate sezon fara asemenea delicatesa, iar idei de umpluturi sunet cu duiumul...ardei sa fie, si voie buna:) Si, dupa cum ma cunoasteti, doar nu puteam eu sa ma abtin de la o umplutura mai in stilul meu, nu? Asadar, va spun cu mana pe inima ca mi-a placut atat de tare ce-a iesit , incat mi-am promis ca-i voi repeta des, mai ales ca si baiatul meu i-a mancat cu placere. Deci...ce-mi pot dori mai mult?
Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza.
Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de ciuperca maruntita si rosiile date prin razatoare. Se potriveste de sare si piper.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi, se acopera cu capacelele pregatite dinainte, se aseaza intr-un vas de lut, se adauga apa (cat ca acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt fierti bine (din cand in cand se verifica daca orezul s-a fiert bine).
Se lasa la racorit 5 minute, apoi se scot pe platou si servesc calzi, ca atare, sau insotiti de un sos proaspat de rosii sau iaurt.
Pofta buna!