Ardei umpluti cu carne tocata

de UrsanMihaela in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2019 | 4490 vizualizari

 

Aveam ardei in frigider, aveam carne tocata in congelator plus o pofta de un ardei umplut asa ca am pregatit ultima portie de ardei umplut pe acest an.
A iesit pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata ( eu folosesc un amestec de carne de porc si de vita )
  • 6 – 8 ardei grasi
  • 75 g orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 - 3 buc rosii
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne tocata:

Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala.

Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt.

Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul  verde taiat marunt.

 Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena si pe urma se ia cu mana si se pune in fiecare ardei.

Se taie rosiile in felii si se pune cate o bucata de rosie in fiecare ardei, ca un capacel.

Se asaza ardeii pe urma in cratita de fiert, se acopera cu apa si se dau la fiert.

Eu am folosit o oala sub presiune, deoarece ma grabeam si fierberea ardeiului nu a durat mult.



TIPS-URI

1

ardeiul trebuie umplut cu amestecul din carne doar trei sferturi, deoarece orezul isi mareste volumul

2

daca nu mai aveti rosii, se poate pune felii subtiri de morcov

3

se poate servi ca atare sau cu o lingura generoasa de smantana

4

se poate folosi si o oala obijnuita la fiert, dar dureaza mai mult fierberea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii