Ardei umpluti

de izulika in Mancaruri cu carne, 22 Iun 2010 | 6834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne (amestec vita porc)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 10 ardei grasi de marime medie
  • 3 lingurite delicat
  • 4 lingurite cimbru
  • 1 lingurita piper
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa  5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a racit se pune peste carnea tocata, apoi se adauga oul,piperul,cimbrul,delicatul si se amesteca bine.Ardeii se decupeaza de jur imprejurul coditei si  se scoate  cu tot cu seminte, asa se face la fiecare ardei, apoi se spala ardeii si se lasa sa se scurga de apa.Dupa ce ardeii s-au scurs se umple fiecare ardei cu compozitia de carne, dupa ce s-a umplut fiecare ardei se taie bucati de rosie si se pun capacele ardeilor.Intr-o oala se pun pe fund coditele de la marar si patrunjel si resturile de la rosii tocate pentru a nu se lipi ardeii de fundul oalei, apoi se aranjeaza ardeii in oala dupa care se adauga apa calda peste si se pun la fiert.Dupa ce au fiert intr-un castron se pune o lingura de faina si se amesteca cu apa in care au fiert ardeii, se amesteca bine si se adauga peste ardei fara a face cocoloase se adauga si 2 lingurite de delicat si se mai lasa la fiert 10 minute, se inchide focul si se presara cu verdeata proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ana 1

22.06.2010, 12:33

Foarte buniam facut si eu azi.

izulika 1

22.06.2010, 17:58

va multumesc pentru aprecieri si voturi :*:*

nadina73 1

24.06.2010, 18:11

vai ce bine arata grozav 5 furcu mari si late

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava