Ardei umpluti

de retetele_tinei in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2014 | 3609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 ardei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ou sau 2 albusuri
  • 1 tija sedano
  • 2 morcovi
  • 250 g carne macinata, porc si vita
  • 200 ml sos tomat
  • 100 g orez
  • 3 linguri zahar
  • 1 sau 2 linguri faina
  • 300 ml apa+apa pt fiert ardeii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de telina
  • frunze de marar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele. Cu o lingurita se curata interiorul ardeilor. Capacele se pun intr-un bol, pentru ca se vor folosi mai tarziu. Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins se pune ceapa. Se curata, se spala si se taie:jumatatea de ardei, tija de sedano si morcovii. Se lasa legumele cateva momente la calit, dupa care se pune carnea peste ele. Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute la calit, totul, dupa care se pune sare, piper,  marar frunze. Se pun 300 ml apa si se lasa la fiert. Se lasa la fiert pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine, dupa care cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie.

Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei. Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand sunt moi ardeii. Pana se fierb ardeii se pregateste sosul din sos tomat,  zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii se pune sosul si se mai lasa pe foc inca cateva minute, ca sa fiarba faina. Se stinge focul si se lasa la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este o reteta foarte simpla,dar care necesita timp!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor in vas roman