Vara din meniul nostru nu pot lipsi ardeii umpluti!!mai ales daca ardeii sunt din gradina noastra :)
Mai intai spalam si taiem cotorul de la ardei, curatam de seminte.
Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa cu orezul cateva minute.Adaugam sucul de rosii proaspete si mai lasam pe foc pana se restrange un pic.
Intr-un bol punem carnea peste care adaugam orezul+ceapa+suc de rosii.Se pune sarea,piperul cimbrul si mararul taiat marunt.
Amestecam ingredientele bine.
Se umple fiecare ardei si se pune un capac taiat dintr-o rosie.
Intr-o oala se aseaza ardeii se oparesc cu apa ferbinte amestecata cu un pic de suc de rosii .Se dau la fiert 20 minute la foc mare dupa care se reduce focul si se la sa pana orezul e gata fiert.
Se acompaniaza cu smantana.
POFTA BUNA!!
1
ardeii dupa ce dau in clocot se pot baga la cuptor