Ardei opariti

de botcrina in Muraturi, 16 Dec 2012 | 5089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei
  • 3 l apa
  • 1 l otet
  • 700 g zahar
  • 3 linguri sare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 1lingura salicil
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia.

Punem acest sirop la fiert pana da in clocot.

Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur.

Amestecam cu o lingura de lemn in sirop si cand clocoteste bine punem pe rand ardeii.

Lasam ardeii pana se moaie putin, dupa care ii scoatem si-i aranjam calzi in borcane.

Umplem borcanele cu ardei si completam cu siropul fierbinte.

Lasam borcanele deschise pana patrunde siropul in ardei, astfel siropul scade si trebuie sa mai completam pana se umplu borcanele.

Inchidem borcanele si le punem la dust la cald.

Sunt deliciosi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:36

interesanta reteta!

delia64 1

17.12.2012, 12:37

bine ca v-am gasit sanatosi si voiosi avem nevoie de prieteni care ne fac zilele senine .

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]