Aperitive pentru masa de Revelion

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2016 | 11638 vizualizari

 

Am pregatit diverse aperitive pentru masa de Revelion, printre salate, mezeluri si altele. Imi plac ca-s de efect si gustoase, zic eu, ca doar gustul nu se discuta, e al fiecaruia...si vorba aia '' nu poti sa faci nimic in gustul omului''....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aperitiv cu crema de branza
  • 275 de g aluat foietaj de la Lidl
  • 450 g branza grasa proaspata
  • 120 g unt Pilos 80% grasime
  • 100 g branza de oaie grasa
  • 1 legatura ceapa verde
  • bucatele mici de rosie
  • Pentru aperitiv cu anchoa
  • 65 g foietaj copt (resturi ce mi-au ramas de la aperitivul de sus)
  • 95 g unt Pilos 80% grasime
  • 5-6 bucatele de anchoa ( fiind foarte sarate, nu trebuie sa punem multe)
  • paine neagra
  • masline negre
  • Pentru oua umplute
  • 7 oua fierte
  • 1 si 1/2 cutie pateu scandia de porc
  • 2 linguri maioneza facuta-n casa
  • castraveti si gogosari murati taiati cubulete marunte
  • piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive pentru masa de Revelion:

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat telefonul). Scoatem foietajul si-l lasam sa se raceasca si ne apucam de crema de branza. Punem in vasul robotului, branza dulce, branza de oaie, untul moale si mixam bine, la final adaugam ceapa verde si mixam din nou pana obtinem o pasta cremoasa. Aceasta crema obtinuta o punem intr-un posh si pe fiecare bucatica de foitaj, spritam crema de branza, decoram cu rosie taiata cubulete mici.

Aperitiv cu anchoa : In vasul robotului, punem restul de foitaj ramas de la primul aperitiv, adaugam untul moale si anchoa si mixam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Decupam din paine neagra floricele, cu ajutorul posh-ului, ornam bucatalele de paine. Deasupra, ornam cu masline negre.

 Oua umplute. Fierbem ouale si le lasam sa se raceasca , apoi le curatam si le taiem jumatati, scoatem galbenusurile. Intr-un castron pasam galbenusurile, adaugam pateul si maioneza, presaram piper si adaugam castravetii si gogosarii taiati cubulete mici, omogenizam si umplem jumatatile de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive pentru masa de Revelion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza