Aperitive cu branza

de Antonia in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2011 | 6236 vizualizari

 

Mama pregatea in copilarie pasta cu branza, boia si seminte de chimen pentru tartine (foarte gustoasa). Pornind de la aceasta idee (excelenta de altfel pentru tartine servite la micul dejun), am pregatit pe post de aperitive aceste mici sfere cu branza si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 180 g branza de vaca
  • 30 g unt (la temperatura camerei - moale insa nu topit)
  • 1 lingurita smantana
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • sare de mare fin macinata
  • 4 1/2 lingurite frunze de patrunjel maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu branza:

Se amesteca intr-un bol branza de vaca, untul si smantana cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la obtinerea unui amestec omogen.

Se condimenteaza amestecul cu sare, piper alb, boia de ardei dulce (dupa gust) si 1/2 lingurita frunze de patrunjel maruntite. Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la omogenizarea compozitiei.

Din amestecul obtinut se modeleaza mici sfere (cu diametrul dorit) care apoi se tapeteaza cu frunze de patrunjel maruntite (rostogoliti usor sferele cu branza prin frunzele de patrunjel maruntite asezate pe o farfurie).

Se pastreaza la frigider aproximativ 20 - 30 de minute inainte de a fi servite.

                           Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Miha 1

14.10.2011, 23:02

Antonia, nu trebuia sa schimbi titlul retetei, nu era absolut nimic in neregula. Discutia creata s-a vrut a fi un spirit de gluma, strict in afara retetei. Daca te-am suparat imi cer scuze in numele intregii echipe bucataras.ro

Antonia 1

15.10.2011, 11:45

Cum as putea sa ma supar ?! Eu sunt doar un ”musafir” in ”casuta voastra” M-am bucurat de cuvintele frumoase ale unora dintre voi (le multumesc inca o data pentru buna primire )
Si ca sa continui pe un ton de gluma... recunosc ca m-am amuzat copios vazand cat de mare si nestapanit este interesul unora pentru (mi-e si teama sa scriu) bilute Vorba cantecului ”te vad in tot si in toate” Mai in gluma mai in serios, libertatea de exprimare trebuie sa apartina fiecaruia dintre noi (evident in anumite limite). In privinta dialogului deschis de Cris 2711... as spune doar atat: aici este un spatiu liber si pana la urma fiecare scrie ”ce pofteste”

alinutzika 1

15.10.2011, 15:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui shanghai