Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 7723 vizualizari

 

O rețetă pentru picnic, dar și pentru acele momente când vrem să mâncăm ceva făcut repede, pentru că nu avem timp, sau pentru că ne este poftă de produsele de patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)
  • 9 felii de șuncă presată
  • 9 felii de cașcaval felii
  • 1 pachet de unt
  • 1 ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval:

Se decongelează foile de plăcintă.

În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou.

Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel cu încă 3 foi de plăcintă, care se pun una peste alta. Ruloul va avea 4 foi de aluat, unse între ele cu unt. Se unge cu unt și cea de-a patra foaie, se așează 3 felii de cașcaval pe latura mică a foii și peste ele, 3 felii de șuncă, întregi sau tăiate felii subțiri. Se învelesc  strâns feliile de șuncă în feliile de cașcaval, după care se rulează și foile de aluat, având în mijloc ruloul de șuncă și cașcaval. Ruloul de aluat se taie în 3 părți egale, în spațiile lăsate între feliile de șuncă și cașcaval și care se observă ușor. Cele 3 porții obținute se mai taie fiecare în câte două bucăți și se pun toate în tavă.

La fel se procedează și cu celelalte foi. Se ung rulourile din tavă cu un ou bătut spumă și se dau la cuptor, la foc iute. Când rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor. Se pot mânca așa calde sau chiar reci.

Din această cantitate, ies 18 rulouri cu șuncă și cașcaval.

TIPS-URI

1

Foile pot fi unse și cu ulei, dar rulourile sunt mai bune, dacă se folosește untul.

2

Ca să ungeți mai ușor foile, fără să le rupeți, e bine să topiți untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitiv rece