Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2017 | 4987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc (sau amestec cu vita)
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • miezul de la o felie de paine (30g)
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
  •  umplutura:
  • 500 g spanac congelat
  • 50 g telemea
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • 50 g gogosari murati
  • garnitura:
  • 350 g legume mexicane
  • 2 linguri rosii cuburi in sos
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea:

Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia si adaugi sare daca mai este necesar.

Intr-un vas mai mare, amesteci carnea tocata, ouale batute, pesmetul, painea inmuiata, stoarsa si rupta bucatele. Condimentezi cu sare si piper si amesteci. Intinzi compozitia pe hartia de copt. Peste stratul de carne intinzi stratul de spanac. Asezi deasupra, fasii de gogosari si cu ajutorul hartiei de copt, rulezi frumos, astfel incat rulada sa ramana in interiorul hartiei de copt.

Dai la cuptorul preincalzit la 180° pentru 20 de minute, cu tot cu hartia de copt, apoi desfaci hartia (fara sa o scoti) si lasi rulada pentru inca 25-30 de minute pana cand se rumeneste. O lasi sa se racoreasca putin si apoi o tai.

Pentru garnitura, pui legumele la calit, in uleiul incins si adaugi sare, piper si rosii cuburi in sos. Adaugi o cana cu apa si lasi sa fiarba la foc potrivit pana cand scade apa si legumele sunt facute.

Servesti rulada alaturi de garnitura de legume.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu chimen