Aperitiv placinte sarate

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2015 | 43592 vizualizari

 

Aceasta reteta minunata o am de la Adina Ciocalau, au iesit niste placinte foarte bune, Adi este innebunit dupa ele. Am dublat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 kg de faina
  • 2 lingurite de sare
  • branza de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte sarate:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie. Eu le-am prajit in tigaie.

Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus branza rasa, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]