Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

de sisterskitchen in Curcan, 24 Feb 2013 | 5967 vizualizari

 

Pentru mesele de sărbători, dar nu numai, apelăm la reţete de efect, care pot fi preparate în avans, astfel încât să ne putem întreţine musafirii în voie. Pieptul de curcan este minunat, la fel şi cel de pui gras (dar hrănit natural, preferabil de ţară) pentru acest preparat. La fel de bine puteţi folosi şi un muschi de porc, între noi fie vorba.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de curcan, dezosat, cca 500 gr
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar
  • ½ pahar de vin
  • 2 sfecle, cca 200 gr
  • 1 linguriţă hrean ras la borcan
  • 1 linguriţă oţet
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor:

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se pătrunde bine (dar să nu devină uscat, vreti să aibă exteriorul crocant, interiorul trebuie să fie fraged). Se scoate pe un platou şi se inveleşte cu folie de plastic.
2.Garnitura de sfeclă se poate pregăti în avans. Sfecla întreagă se coace în cuptor 20 de minute, se feliază fin (carpaccio), apoi se freacă cu sare, oţet şi o lingurită de hrean ras.
3.Feliaţi pieptul de curcan. Se aranjează frumos pe platou, înconjurat de sfeclă, se stropeşte cu un sos la alegere (poate fi sos tartar, sau un sos picant –noi am folosit o cremă de usturoi copt şi chili) şi se poate servi cald sau rece. Un vin bun pentru a acompania această reţetă este Pinot Noir, sau un Chardonnay dacă preferaţi alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie, portocale si branza cremoasa