Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini-drob)

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2013 | 6421 vizualizari

 

Un prieten mi-a trimis o reteta, eu am imbunatatit-o si a iesit ceva foarte interesant si apetisant.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe rosii (2 legaturi ceapa verde)
  • 150 g ciuperci champignon
  • 12-18 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri smantana
  • 7-8 felii branza topita (cascaval)
  • 10 ml ulei
  • 1 lingurita ketchup
  • 2 lingurite faina
  • 2 lingurite pesmet
  • unt cat o nuca
  • 1 peperoni
  • sare, piper, 1 praf de cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini-drob):

Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca.
Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si caliti pana scade zeama.

Tocati marunt ficatul si adaugati in castron aproape toata verdeata tocata, ceapa si ciupercile calite, 2-3 oua, smantana, faina, pesmetul si condimentati.

Ungeti 7-8 canite si castronele cu unt, presarati in ele verdeata tocata si peperoni tocat cat mai marunt si puneti in cateva dintre ele cate un ou crud (daca doriti puteti pune in toate). Deasupra completati cu compozitia de ficat, dar nu umpleti canitele si castronele, mai lasati loc pentru cate un ou crud, pentru care faceti o mica adancitura, iar pe celelalte puneti cate o felie de branza topita si cascaval. Puteti pune cate o feliuta de branza topita sau cascaval si peste cele cu ou, daca doriti.

Acoperiti fiecare recipient cu folie de aluminiu, apoi introduceti-le la cuptor intr-o tava mai inalta in care ati pus apa pana la 3/4 din inaltimea canitelor. Lasati la cuptor la foc mediu aproximativ 45 minute. Cand s-au inchegat ouale de deasupra este gata.

Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si lasati sa se raceasca. Cu un cutitas desprindeti usor mini-droburile din canite si intoarceti-le pe farfurii sau pe un platou.

Decorati cu felii de morcov fiert, peperoni, castraveti, usturoi, gogosari acri si frunze de verdeata.
E un deliciu. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini-drob)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine aperitiv