Un aperitiv rapid, gustos si usor de preparat . Foile de placinta vor deveni crocante, iar umplutura de spanac moale si aromata.
Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet , picnic sau ca si un aperitiv.
"Retete pentru un picnic reusit "
Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita.
Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca.
Pregatim o tava de briose pe care o ungem bine.
Topim untul si incepem sa formam cosulete.
Foile de placinta le taiem pe toate, o data in 3, pe lungime, apoi fiecare fasie inca in 3.
Luam fiecare foaie si o ungem cu unt topit. Asezam in fiecare forma de briosa, 3 fasii de foi placinta.
Spanacul il tocam cu un cutit, nu foarte marunt. Usturoiul il pisam, mararul il tocam marunt, iar branza o razuim. Amestecam totul foarte bine.
Gustati de sare si mai puneti, daca mai trebuie, asezonati dupa gustul d-voastra.
Cu o lingura, impartim spanacul in cosuletele de placinta. Deasupra asezam cateva bucati de branza sau cascaval.
Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand se rumenesc usor.
Serviti cu sos de iaurt.