Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2014 | 83574 vizualizari

 

Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri faina
  • Maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 250 ml ulei
  • 4 cepe rosii pentru amestecul final
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa:

Chiftele: Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile infainate se formeaza chiftelute cat mai mici reusiti. Chiftelutele se prajesc in ulei incins pe toate partile la foc potrivit.

Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.

Maioneza: Intr-un castron se pune galbenusul, mustarul si un praf de sare si se mixeaza punand uleiul putin cate putin, in fir subtire.

Se pune si zeama de lamaie dupa dorinta. Se face in 2-3 minute.

Ceapa rosie se curata, se taie julien sau cat de mare va place si se freaca putin cu vegeta sau sare.

Se pun ceapa si chiftelutele peste maioneza si se amesteca.

Se tine la frigider 15-20 minute si se poate consuma.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Ceapa se poate fierbe 10-15 minute pana se imoaie putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

07.12.2014, 14:59

Tulai Doamne Luciabogorogea,bine ca nu era o carte intreaga
Ce legatura o fi avand goji cu chiftelele astea?
Este rubrica de articole pentru cine vrea sa posteze asa ceva.

Xandrinne 1

23.12.2018, 11:08

Preferatele mele.

MotanLaOale 1

23.12.2018, 13:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan si dovlecel