Amandine(mini)

de mamaieelena in Prajituri, 10 Iun 2012 | 10380 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura ca am tot vazut-o aici pe bucataras si chiar ultima data a fost a Sim0neiWorld pe a carei reteta am salvat-o si am urmat-o intocmai si careia ii multumesc.Mi-a iesit excelenta .Pe cat de dulce pe atat de aromata si cu un aspect deosebit.

 

INGREDIENTE

Blat;

  • 6 oua
  • 200g zahat
  • 30ml apa
  • 30 ml.ulei
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema;

  • 3 galbenusuri
  • 150g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250g unt
  • 3 linguri cacao

Sirop;

  • 300 ml.apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 plicuri cu ness

De pus pe deasupra;

  • 300g ciocolata neagra
  • 100 ml.frisca lichida

Moatele sunt facute din crema de capucino;

  • 1/2 pachet de crema care se face la rece
  • 125ml lapte rece.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine(mini):

In prima etapa se separa ouale.Faina,cacao si praful de copt se vor amesteca si se vor trece prin sita.Albusurile se bat bine cu un praf de sare adugandu-se apoi si zaharul si apa.Uleiul se amesteca separat intr-un castronel cu galbenusurile ca la maioneza.Peste albusuri se pun si galbenusurile batand in continuare cu mixerul iar la faina(care am precizat este amestecata cu cacao si praf de copt) se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula de prajituri.Intr-o tava de potrivita se pune hartie de copt peste care se pune compozitia blatului.Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute depinde de cuptor oricum cu scobitoatea se poate incerca daca este sau nu copt.Acum se poate pregati siropul.Intr-o craticioara se pun toate ingredientele mai putin esenta de rom pe care o adaugam la sfarsit si din momentul in care incepe sa clocoteasca stam cu ochii pe ceas si fix 5 minute se fierbe dupa aceea se da la rece.Este randul cremei dar aici mare atentie ca untul trebuie scos cu cateva ore bune inainte de a ne apuca de prajitura ca el sa fie suficient de moale pentru a se mixa bine.Deci acum cu mixerul facem spuma untul la care ii adaugam si zaharul pe care trebuie neaparat sa il dizolvam bine ca altfel crema nu se ridica la nivelul unei creme de calitate,se pun pe rand galbenusurile.la intervale de 5 minute iar la sfarsit cacaoa si esenta de rom.Cand toate acestea sunt pregatite se trece la asamblare;blatul rece se taie in doua si pe prima o insiropam cu jumatate de cantitate de sirop se pune toata crema ca mie mi s-a parut destul de putin ca sa mai opresc si pentru deasupra.Se insiropeaza si cea de a doua foaie si se aseaza peste crema.Eu am pus pe deasupra ciocolata in strat mai gros.Am topit 300 g ciocolata cu 100 ml.frisca lichida se lasa la rece si rece bine se pune pe deasupra la prajitura.Se da la rece.Dupa 30 minute se scoate si se portioneaza prajitura dar taiatul se face cu cutitul pus in apa fiarta si se taie deci de fiecare data se trece cutitul prin apa fiarta.Am mixat crema de capucino pe care am pus-o in poch si am facut moatele.Pofta buna,la mine a avut un succes deosebit.

TIPS-URI

1

Multumesc Simonei si la toti Bucatarasii

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine(mini)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:39

Ruxy multumesc

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:40

cretzolina multumesc

love_cherry 1

03.07.2012, 15:06

cred ca este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina