Amandina

de Alexandra Elena in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 5910 vizualizari

 

Am facut o combinatie din mai multe retete si a iesit ceva delicios...:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • ness

Glazura: ciocolata topita cu unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Siropul: punem apa, zaharul si esenta de rom la fiert, la foc mic, pana se topeste zaharul.

Crema: frecam untul cu zaharul spuma, adaugam restul ingredientelor si amestecam pana cand obtinem o crema omogena si fina.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua, il insiropam, punem crema si il lasam la rece o ora. Taiem prajitura cubulete si punem glazura de ciocolata pe fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

20.02.2013, 17:58

Teo 1

20.02.2013, 19:13

Amandina...prajitura ce poarta vesmantul de ciocolata are un gust incomfundabil!

Alexandra Elena 1

20.02.2013, 22:23

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine