Aluat pizza

de simsim82 in Pizza, 26 Mar 2014 | 9733 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 30 g sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pizza:

     Se topesc zaharul si drojdia in 1/2 pahar de apa. Sarea se dizolva separat in cateva linguri de apa.
     Faina se cerne intr-un bol, se face o gropita in centru si se rastoarna toate ingredientele, mai putin apa. Incepem sa framantam, adaugand apa putin cate putin.
     Se framanta pana obtinem un aluat elastic si lucios.
     Se lasa la crescut circa 2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala