Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie
Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, drojdie, ulei
Ingrediente pentru Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:
Cum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:
Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.
Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).
Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.
Daca va doriti o reteta clasica puteti incerca Aluat de foietaj cu unt sau Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura
Noua ne place tare mult si aluatul pentru Haiose