Aluat de foietaj cu branza sarata

de Merisor in Prajituri, 11 Ian 2014 | 13610 vizualizari

 

Eu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor.
Pe celalalt l-am prezentat intr-o reteta anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 120 ml apa rece
  • 120 ml ulei
  • 150 gr unt
  • 1 lingura otet de vin
  • 150 gr branza sarata
  • 600 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj cu branza sarata:

Cealalta reteta am prezentat-o aici.

De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat.

Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea aluatului, iar otetul ajuta la fragezirea acestuia.

Batem oul bine, pana se amesteca albusul cu galbenusul, apoi adaugam trptat uleiul si frecam ca la maioneza.

Adaugam apoi otetul si apa rece si incepem sa incorporam faina.

Framantam un aluat nu prea tare, atat cat sa nu fie lipicios.

Untul trebuie tinut la temperatura camerei.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intindem aluatul pe masa infainata si vom infaina de asemeni sucitorul.

Incercam sa intindem aluatul cat de subtire putem, apoi vom ungem 2/3 din aluat cu unt si vom presara branza rasa deasupra. Pliem partea de aluat neunsa peste jumatate din partea unsa si presam usor cu mainile, apoi pliem partea pe care am presat-o peste cealalta parte unsa, nu facem invers ca se imprastie branza.

Din nou presam aluatul si incercam sa mai intindem marginile, apoi ungem iar 2/3 din aluat cu restul de unt si presaram branza apoi impachetam aluatul cum am procedat anterior.

Acoperim aluatul cu o folie, apoi il dam la rece cel putin o ora inainte de a-l folosi.

Trebuie sa se intareasca untul.

Se poate utiliza pentru saleuri, placinte, cremsnit si alte deserturi sau aperitive.

Eu am adaugat si coaja rasa de lamaie si portocala pentru ca l-am intrebuintat la cremsnit si l-am vrut aromat.

Sare nu mai adaugam intrucat este branza suficient de sarata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

11.01.2014, 23:09

Ela, ai un pic de rabdare ca urmeaza ))

mena29 1

12.01.2014, 22:23

Bravo harnicuto!

Merisor 1

12.01.2014, 22:59

Pup, Menucule

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu stafide