Albina

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 15299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua intregi,
  • 100 gr zahar,
  • 2 linguri bune de untura de porc,
  • 6 linguri de ulei,
  • 2 linguri mari cu miere de albine,
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie,
  • 4 linguri lapte,
  • 450-500 gr faina.
  • Crema:
  • 150 ml lapte,
  • 3 linguri gris,
  • 1 margarina(250gr),
  • 150 gr zahar,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • 1 borcan gem de caise (sau piersici).
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albina:

Pentru foi se pun toate ingredientele intr-un castron , mai putin faina, se lasa pe foc pana da in 2-3 clocote apoi se lasa la racit putin si se adauga faina.Se amesteca pana se obtine un aluat bun de intins foi.Daca e prea moale se mai pune faina dar nu multa pentru ca nu se vor putea intinde foile bine.Se coc 4 foi pe fundul tavii unse cu ulei de fiecare data timp de 7-8 minute fiecare foaie.

Pentru crema se pune la fiert laptele se adauga grisul, se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se amesteca cu margarina frecata in prealabil cu zahar.La urma se pune coaja si zeama de la o lamaie.

Foile se umplu cu crema si la mijloc pe o foaie punem dulceata de caise.

Deasupra se pudreaza cu zahar pudra. Se lasa cateva ore ca sa se inmoaie foile apoi se taie in forma dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Albina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine