Alba ca Zapada

de olivee in Prajituri, 18 Sep 2012 | 11312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 lingurita de bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie
  • un pic de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • un pachent unt sau margarina
  • 1/5 lapte
  • 4 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie razuita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Aluat:

Se bat cele 3 oua, apoi se adauga uleiul, zaharul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar mai apoi se adauga faina. Se face un aluat potrivit de tare ,se imparte in 3 parti ,se intinde si se coace pe dosul tavii.

Crema:

Se pune laptele si zaharul intr-o cratita ,se da la foc potrivit,cand s-a incalzit ,dar nu fierbinte se adauga faina  sub forma de ploaie si se amesteca continuu. Lasam sa fairba putin apoi se da la rece. Cand s-a mai racit de poti tine degetul  in el se pune margarina si coaja de lamaie. Se imparte in 2, se pune intr 2 foi, se taie dupa ce s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

19.09.2012, 16:05

pentru mine a mai ramas?

olivee 1

19.09.2012, 21:17

din pacate nu..dar o sa mai fac si promit ca iti trimit bine??

Laly 1

19.09.2012, 22:15

Ma inscriu si eu pe lista de asteptare pentru o feliuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''