200-Salata Cezar by Jamie Oliver

de mihaelar63 in Salate, 17 Ian 2011 | 26332 vizualizari

 

Un pas inainte , doi inapoi , ... Dupa un an si un pic de Bucataras am ajuns la reteta cu numarul 200. Salata Cezar [ vazuta pe Paprika] deosebita , usor de preparat o dedic tuturor bucatarasilor si lui Cezar cu Diana pe care i-am cununat in anul ce a trecut .

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui dezosate
  • 2 felii mari de paine de casa
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei masline 
  • 100 gr parmezan razuit
  • 250 gr pancetta afumata
  • 1 lamaie
pt sos:
  • 1 cutie mica anchois
  • 3 catei usturoi pisat       
  • 100 ml smantana                    
  • 100 gr parmezan ras                     
  • 2 linguri ulei masline                     
  • zeama de la o lamaie mica   
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 200-Salata Cezar by Jamie Oliver:

  1.    Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate , piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline .
  2.   Se da tava la cuptorul  bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane  crocante de paine foarte gustoase pe care s-a scurs sosul format prin prajirea puiului .SUnt gata cand si puiul este bine rumenit .
  3.     Ingredientele pentru sos se pun in blender si se mixeaza.
  4.     Feliile de pancetta se prajesc  in tigai pana se rumenesc .
  5.     Pe un platou se aranjaza salata , straturi de crutoane , bucatele de pui rupte cu mana , pancetta si sos .
  6.    Se decoreaza cu pancetta  , lamaie si parmezan razuit .
  7.     Este o salata calda serviti imediat .
  8.      

TIPS-URI

1

Sosul nu mai are nevoie de sare  , anchois  fiind foarte sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "200-Salata Cezar by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de pui cu morcovi, telina si mar