Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Tortulet de ciocolata in 4 minute

In Torturi la 16 Aug 2012

Batem ouale cu praful de sare, cu telul, dupa care adaugam restul ingredienelor si omogenizam compozitia. Punem compozitia intr-o cana sau bol mai mare, nu trebuie sa fie plina, deoarece va creste. Bagam la cuptorul cu microunde si coacem 4 minute la 800 W. Dupa ce s-a copt, il rasturnam...

Tort de ciocolata

In Torturi la 12 Aug 2012

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...

Chiftelute de soia

In Mancaruri de post la 12 Aug 2012

Punem soia la fiert, in apa cu sare 30 de minute, dupa care o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine. Soia se va umfla in timpul fierberii. Peste soia vom pune cartofii si morcovii rasi, usturoiul pisat, sare, piper, marar, apa si pesmet, cat sa se lege bine. Formam apoi bilute...

Prajitura cu prune si moate de bezea

In Prajituri la 11 Aug 2012

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa...

Dovlecei crocanti cu susan la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2012

Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa. Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga mararul, cascavalul ras si usturoiul pisat. Intr-o farfurie se amesteca pesmetul din punga ideea...

Omleta cu iaurt la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2012

Batem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam. Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele. Ungem tava cu unt sau ulei de masline. Punem un strat de sunculita, unul de rosii, peste care vom turna ouale batute, iar peste oua, branza rasa si rondele de rosii....

Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

In Torturi la 25 Mai 2012

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se...

Baigli cu mac

In Dulciuri la 20 Mai 2012

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul. Se framanta pana devine un aluat nelipicios. Se lasa...

Varza noua calita - de post

In Mancaruri de post la 18 Mai 2012

Tocam varza marunt, dupa care se freaca cu sare. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, pana cand devine aurie, apoi se pune tocana de legume si se mai lasa cateva minute pe foc. Se adauga varza peste ceapa calita cu tocana de legume. Se lasa 10 minute la foc mic, fara apa, mestecand...

Tort cu crema de lapte

In Torturi la 8 Mai 2012

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa...

Prajitura Zebra cu mac

In Prajituri la 30 Apr 2012

Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa. Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea...

Ciorba de loboda cu omleta

In Ciorbe la 29 Apr 2012

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt. Se adauga...

Kringel Estonian cu mac

In Dulciuri la 27 Apr 2012

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul. Se framanta pana devine un aluat nelipicios. Se lasa...

Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata

In Torturi la 25 Apr 2012

Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata. Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte. Se adauga galbenusurile,...

Salata de fructe cu Miez de lapte

In Salate la 22 Apr 2012

Se spala fructele. Se curata kiwi si portocala de coaja. Se vor taia dupa preferinta. Intr-un bol se aseza fructele. Peste fructe se va pune bucati de Miez de lapte. Deasupra se rade ciocolata. Pofta buna!!!! Pe langa salata am combinat separat niste capsuni cu Miez de lapte....

Miez de lapte cu kiwi si dulceata de afine

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

  Se taie branza si kiwi felii. Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi. Deasupra se toarna dulceata de afine. Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun. Se poate servii atat la micul dejun, cina, sau pur si simplu ca desert. Pofta...

Omleta cu ciuperci si Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt. Se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete. Se...

Salata Caprese cu miez de lapte

In Salate la 20 Apr 2012

Se taie rosia si branzica miez de lapte rondele. Se pregateste un dresing din otet, sare si ulei. Se aseaza rondele de rosii si branzica miez de lapte, alternativ sau se pun una peste alta. Se stropesc cu dresing-ul, dupa care se asezoneaza cu busuioc uscat.

Prajitura Snikers cu ciocolata alba

In Prajituri la 18 Apr 2012

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa. Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava...

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 17 Apr 2012

Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care...

Piersici de post

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios. Se formeaza bilute cat o nuca. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la...

Tort cu ciocolata de casa

In Torturi la 8 Apr 2012

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o...

Spanac gratinat

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja. Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite. Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca....

Prajitura marmorata cu gem de piersici

In Prajituri la 3 Apr 2012

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata...

Chec de post

In Prajituri la 30 Mar 2012

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una din compozitii, iar in cealalta nuca de cocos. Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu...

Paella cu creveti si mazare

In Fructe de mare la 28 Mar 2012

Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare. Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli. Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert...

Farfalle cu pui in sos alb

In Farfalle la 13 Mar 2012

Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti. Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina,...

Mazare cu cartofi la cuptor - de post

In Mancaruri de post la 12 Mar 2012

Curatam cartofii si morcovul, cartofii ii taiem felii mai groase sau cubulete, iar morcovul il vom taia rondele. Ungem o tava termorezistenta cu cele 3-4 linguri de ulei, dupa care adaugam cartofii, morcovul si mazarea. Peste care punem tocana de legume amestecata cu apa, completam cu apa cat...

Prajitura in 2 culori de post

In Prajituri la 10 Mar 2012

  Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si  pudra de vanilie , omogenizand din nou compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom. Se toarna...

Cartofi in crusta de mustar ( post )

In Mancaruri de post la 7 Mar 2012

Curatam si spalam cartofii. Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru a reduce timpul de stat la cuptor ) Intre timp pregatim sosul de mustar. Amestecam mustarul cu...

Afisate 61 - 90 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai fost remarcat si admirat atat de mult astazi, ca ti s-a cam urcat la cap. Atentie la excese, si maine e o zi!

 
 
 
Retete preferate
Crema de mere

Voturi:24

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]