Batem ouale cu praful de sare, cu telul, dupa care adaugam restul ingredienelor si omogenizam compozitia.
Punem compozitia intr-o cana sau bol mai mare, nu trebuie sa fie plina, deoarece va creste.
Bagam la cuptorul cu microunde si coacem 4 minute la 800 W.
Dupa ce s-a copt, il rasturnam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...
Punem soia la fiert, in apa cu sare 30 de minute, dupa care o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine.
Soia se va umfla in timpul fierberii.
Peste soia vom pune cartofii si morcovii rasi, usturoiul pisat, sare, piper, marar, apa si pesmet, cat sa se lege bine.
Formam apoi bilute...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa...
Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa.
Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga mararul, cascavalul ras si usturoiul pisat.
Intr-o farfurie se amesteca pesmetul din punga ideea...
Batem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam.
Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele.
Ungem tava cu unt sau ulei de masline.
Punem un strat de sunculita, unul de rosii, peste care vom turna ouale batute, iar peste oua, branza rasa si rondele de rosii....
Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se...
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa...
Tocam varza marunt, dupa care se freaca cu sare.
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, pana cand devine aurie, apoi se pune tocana de legume si se mai lasa cateva minute pe foc.
Se adauga varza peste ceapa calita cu tocana de legume.
Se lasa 10 minute la foc mic, fara apa, mestecand...
Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa...
Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa.
Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea...
Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert.
Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt.
Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt.
Se adauga...
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa...
Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata.
Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte.
Se adauga galbenusurile,...
Se spala fructele.
Se curata kiwi si portocala de coaja.
Se vor taia dupa preferinta.
Intr-un bol se aseza fructele.
Peste fructe se va pune bucati de Miez de lapte.
Deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna!!!!
Pe langa salata am combinat separat niste capsuni cu Miez de lapte....
Se taie branza si kiwi felii.
Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi.
Deasupra se toarna dulceata de afine.
Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun.
Se poate servii atat la micul dejun, cina, sau pur si simplu ca desert.
Pofta...
Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt.
Se calesc intr-o lingura de ulei de masline.
Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete.
Se...
Se taie rosia si branzica miez de lapte rondele.
Se pregateste un dresing din otet, sare si ulei.
Se aseaza rondele de rosii si branzica miez de lapte, alternativ sau se pun una peste alta.
Se stropesc cu dresing-ul, dupa care se asezoneaza cu busuioc uscat.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa.
Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava...
Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care...
Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios.
Se formeaza bilute cat o nuca.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o...
Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja.
Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite.
Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca....
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata...
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.
Se imparte compozitia in 2 parti egale.
Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una din compozitii, iar in cealalta nuca de cocos.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu...
Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare.
Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli.
Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert...
Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti.
Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina,...
Curatam cartofii si morcovul, cartofii ii taiem felii mai groase sau cubulete, iar morcovul il vom taia rondele.
Ungem o tava termorezistenta cu cele 3-4 linguri de ulei, dupa care adaugam cartofii, morcovul si mazarea. Peste care punem tocana de legume amestecata cu apa, completam cu apa cat...
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si pudra de vanilie , omogenizand din nou compozitia.
Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom.
Se toarna...
Curatam si spalam cartofii.
Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru a reduce timpul de stat la cuptor )
Intre timp pregatim sosul de mustar. Amestecam mustarul cu...
Tortulet de ciocolata in 4 minute
Batem ouale cu praful de sare, cu telul, dupa care adaugam restul ingredienelor si omogenizam compozitia. Punem compozitia intr-o cana sau bol mai mare, nu trebuie sa fie plina, deoarece va creste. Bagam la cuptorul cu microunde si coacem 4 minute la 800 W. Dupa ce s-a copt, il rasturnam...
Tort de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...
Chiftelute de soia
Punem soia la fiert, in apa cu sare 30 de minute, dupa care o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine. Soia se va umfla in timpul fierberii. Peste soia vom pune cartofii si morcovii rasi, usturoiul pisat, sare, piper, marar, apa si pesmet, cat sa se lege bine. Formam apoi bilute...
Prajitura cu prune si moate de bezea
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa...
Dovlecei crocanti cu susan la cuptor
Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa. Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga mararul, cascavalul ras si usturoiul pisat. Intr-o farfurie se amesteca pesmetul din punga ideea...
Omleta cu iaurt la cuptor
Batem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam. Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele. Ungem tava cu unt sau ulei de masline. Punem un strat de sunculita, unul de rosii, peste care vom turna ouale batute, iar peste oua, branza rasa si rondele de rosii....
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache
Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se...
Baigli cu mac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul. Se framanta pana devine un aluat nelipicios. Se lasa...
Varza noua calita - de post
Tocam varza marunt, dupa care se freaca cu sare. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, pana cand devine aurie, apoi se pune tocana de legume si se mai lasa cateva minute pe foc. Se adauga varza peste ceapa calita cu tocana de legume. Se lasa 10 minute la foc mic, fara apa, mestecand...
Tort cu crema de lapte
Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa...
Prajitura Zebra cu mac
Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa. Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea...
Ciorba de loboda cu omleta
Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt. Se adauga...
Kringel Estonian cu mac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul. Se framanta pana devine un aluat nelipicios. Se lasa...
Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata
Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata. Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte. Se adauga galbenusurile,...
Salata de fructe cu Miez de lapte
Se spala fructele. Se curata kiwi si portocala de coaja. Se vor taia dupa preferinta. Intr-un bol se aseza fructele. Peste fructe se va pune bucati de Miez de lapte. Deasupra se rade ciocolata. Pofta buna!!!! Pe langa salata am combinat separat niste capsuni cu Miez de lapte....
Miez de lapte cu kiwi si dulceata de afine
Se taie branza si kiwi felii. Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi. Deasupra se toarna dulceata de afine. Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun. Se poate servii atat la micul dejun, cina, sau pur si simplu ca desert. Pofta...
Omleta cu ciuperci si Miez de lapte
Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt. Se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete. Se...
Salata Caprese cu miez de lapte
Se taie rosia si branzica miez de lapte rondele. Se pregateste un dresing din otet, sare si ulei. Se aseaza rondele de rosii si branzica miez de lapte, alternativ sau se pun una peste alta. Se stropesc cu dresing-ul, dupa care se asezoneaza cu busuioc uscat.
Prajitura Snikers cu ciocolata alba
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa. Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava...
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata
Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care...
Piersici de post
Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios. Se formeaza bilute cat o nuca. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la...
Tort cu ciocolata de casa
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o...
Spanac gratinat
Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja. Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite. Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca....
Prajitura marmorata cu gem de piersici
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata...
Chec de post
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una din compozitii, iar in cealalta nuca de cocos. Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu...
Paella cu creveti si mazare
Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare. Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli. Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert...
Farfalle cu pui in sos alb
Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti. Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina,...
Mazare cu cartofi la cuptor - de post
Curatam cartofii si morcovul, cartofii ii taiem felii mai groase sau cubulete, iar morcovul il vom taia rondele. Ungem o tava termorezistenta cu cele 3-4 linguri de ulei, dupa care adaugam cartofii, morcovul si mazarea. Peste care punem tocana de legume amestecata cu apa, completam cu apa cat...
Prajitura in 2 culori de post
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si pudra de vanilie , omogenizand din nou compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom. Se toarna...
Cartofi in crusta de mustar ( post )
Curatam si spalam cartofii. Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru a reduce timpul de stat la cuptor ) Intre timp pregatim sosul de mustar. Amestecam mustarul cu...