Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI344
Retete / Dulciuri

Blat de tort pufos reteta cu 8 oua

In Torturi la 9 Aug 2016

Cum se prepara Blat de tort pufos reteta cu 8 oua Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...

Prajitura parfumata cu caise si cirese

In Dulciuri la 15 Iul 2016

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi...

Tort Fanta

In Torturi la 13 Iul 2016

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam pana le incorporam bine si pe acestea....

Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)

In Torturi la 4 Iul 2016

      Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata, amestecam usor cu o spatula, si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam...

Rulada cu crema de branza

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai...

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

In Dulciuri la 15 Iun 2016

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu. Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din...

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

In Dulciuri la 7 Iun 2016

Pentru aluat:        Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un...

Prajitura cu iaurt si caise

In Dulciuri la 1 Iun 2016

          Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma adaugam pe rand galbenusurile, amestecand continuu; la fel procedam si cu uleiul, punem lingura cu lingura si mixam bine....

Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

In Dulciuri la 24 Apr 2016

      Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o lingura de zahar si 50ml lapte caldut, presaram putina faina deasupra si lasam cateva minute pana...

Negresa cu nuca

In Dulciuri la 24 Apr 2016

      Ouale le batem bine cu zaharul, vanilia si sarea pana se inalbesc, adaugam si untul topit si caldut, mai mixam putin apoi punem laptele, dulceata, nuca macinata, esenta de rom, omogenizam, apoi punem faina cu bicarbonatul de sodiu si cacao pe cale ianinte le-am...

Cozonac evantai cu mere

In Dulciuri la 6 Apr 2016

       Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute pana se umfla putin. Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat ca sa fie caldut si zaharul...

Mini-Melc cu cacao

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Intindem aluatul de cozonac intr-o forma de dreptunghi, ne ajutam de putin ulei si presaram deasupra cacaoa amestecata cu zaharul. Rulam aluatul, apoi il rasucim dandu-i forma unui melc. Il asezam int-o tava in care am pus hartie de copt, il ungem cu putin sirop si dam la cuptor pana se rumeneste...

Prajitura cu crema de branza si pere

In Dulciuri la 4 Apr 2016

Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in...

Pasca cu branza si stafide

In Dulciuri la 29 Mar 2016

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine totul adaugam si stafidele pe care le-am fiert putin in apa cu esenta de rom. Intr-o tava rotunda de 24cm am pus aluatul de cozonac, pe care l-am intins usor cu mana, de cca. 0.5cm grosime. In...

Pasca traditionala cu orez

In Dulciuri la 29 Mar 2016

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla. Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia...

Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata

In Dulciuri la 29 Mar 2016

      Albusurile le batem cu putina sare si zaharul pana se topeste tot zaharul, adaugam esentele, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam totul pana la omogenizarea ingredientelor. Adaugam o mana buna de pepite de ciocolata si cu ajutorul unei spatule...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 21 Mar 2016

Foile de placinta le decongelam, eu am avut intr-un pachet 12 foi, pe care le-am uns pe fiecare cu unt topit. Pentru un strudel folosim 3 foi, unse cu unt topit, punem 2-3 linguri din umplutura si rulam putin, dupa care lateralele le aducem spre interior si  rulat din nou pana...

Mucenici umpluti

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Pentru aluat: Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, lasam pana crapa. Laptele il incalzim putin...

Cornuri cu mere

In Dulciuri la 24 Feb 2016

       Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina...

Alivanca cu branza dulce de vaci

In Dulciuri la 10 Feb 2016

Intr-un bol amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam ouale unul cate unul, punem iaurtul, smantana, vanilia, esenta, amestecam putin pana omogenizam toate ingredientele, iar la sfarsit punem grisul si faina, mai amestecam putin si transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt....

Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare

In Torturi la 4 Feb 2016

            Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul....

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

In Dulciuri la 29 Ian 2016

       Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul si vanilia pana devin albicioase, adaugam si crema de branza cu untul topit si mixam pana omogenizam bine totul.Faina o amestecam cu bicarbonatul si mixam din nou pana le incorporam bine si pe...

Reteta de preparare a papanasilor la tigaie cu lingura

In Dulciuri la 25 Ian 2016

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina si amestecam cu telul, pana obtinem o compozitie usor moale si abia putem trece cu telul prin ea. Intr-o tigaie punem ulei la incins, iar cu o lingura luam din...

Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

In Dulciuri la 23 Ian 2016

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un...

Chec rapid si economic

In Dulciuri la 15 Ian 2016

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de...

Tort de Anul Nou cu cafea

In Torturi la 1 Ian 2016

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom....

Prajitura ruseasca cu branza

In Prajituri la 1 Ian 2016

      Branza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate ingredientele.       Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu ulei si faina...

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

In Dulciuri la 30 Dec 2015

       Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de...

Prajitura Alba ca Zapada

In Dulciuri la 30 Dec 2015

Pentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem...

Placinta cu mere de toamna

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa. Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in...

Afisate 151 - 180 din 241 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]