Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI330
Retete

Desert chec cu lamaie

In Dulciuri la 23 Apr 2017

  Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de...

Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei

In Dulciuri la 23 Apr 2017

   Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat.     Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua.      Intr-un ibric, punem laptele cu...

Desert pasca super fina

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.  Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa...

Chiftelute cu cartofi la cuptor

In Porc la 2 Apr 2017

      Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele.       Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,...

Frigarui de pui la cuptor

In Pui la 27 Mar 2017

 Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim...

Aperitiv tarta cu dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2017

        Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.          Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt, trecute prin sita,...

Ratatouille la cuptor

In Mancaruri de post la 27 Mar 2017

 Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt, punem uleiul de masline si incepem sa asezam legumele de jur imprejur, pana umplem tava. Presaram cu sare si...

Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 27 Mar 2017

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de bucatarie si le taiem si pe acestea rondele, cu tot cu coaja. In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem uleiul de masline, apoi asezam legumele de jur imprejur, iar la sfarsit, presaram...

Paste cu dovlecel la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 27 Mar 2017

In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l adaugam pe rand, toate ingredientele: pastele, dovlecelul curatat de coaja si taiat felii subtiri, ardeiul iute taiat marunt, rosiile cherry taiate in 4, sosul de rosii, apoi condimentam dupa gust cu rozmarin si sare.Acoperim totul cu apa, punem capacul...

Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2017

   Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.   Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul.  ...

Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

In Dulciuri la 12 Mar 2017

   Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta.       Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului,facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute, pana...

Mancare de legume la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 12 Mar 2017

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l, condimentam cu sare si putin piper, apa si uleiul, amestecam putin si punem capacul. Conectam...

Tort cu iaurt si caise

In Torturi la 10 Feb 2017

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...

Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure

In Torturi la 1 Feb 2017

Pentru blat:      Separam  ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele,...

Cozonac pufos umplut cu branza dulce

In Dulciuri la 1 Feb 2017

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.         Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru...

Bagheta umpluta

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2017

Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem.  Intr-un bol, punem crema de branza, impreuna cu branza sarata pe care am dat-o prin razatoare, untul si smantana, iar peste lactate adaugam, patrunjelul tocat marunt, maslinele, ardeiul copt si sunca de pui...

Mini pateuri cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2017

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi il ungem cu galbenusul de ou amestecat cu apa/lapte. Umplutura de branza o asezam pe marginea dreptunghiurilor, sa fie uniforma, apoi rulam usor pana obtinem...

Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

In Dulciuri la 1 Feb 2017

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat.  Crema de branza o amestecam cu...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 1 Dec 2016

Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam aromele (vanilia cu romul). Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua,...

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

In Dulciuri la 16 Noi 2016

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam ingredientele uscate, omogenizam si lasam aluatul un sfert de ora sa se odihneasca. Intr-o tigaie teflonata,...

Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

In Lasagna la 16 Noi 2016

Iata cum se prepara  Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma...

Musaca gratinata cu sos si cascaval

In Mancaruri cu carne la 10 Oct 2016

Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei,  pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam...

Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

In Dulciuri la 8 Oct 2016

Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat. Pregatim intr-un bol mai...

Paste Carbonara

In Spaghete la 4 Oct 2016

       Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj.       Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care...

Pasta de ardei rosii

In Conserve la 18 Sep 2016

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.      Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si...

Covrigi polonezi

In Dulciuri la 8 Sep 2016

Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin.         Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol,...

Batoane cu mac si susan

In Piine la 24 Aug 2016

         Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.  Lasam la crescut...

Chec aperitiv cu dovlecel verde

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2016

Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita.         Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva minute, apoi adaugam...

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

In Pui la 23 Aug 2016

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.           Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim...

Tarta rustica cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2016

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti...

Afisate 211 - 240 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]