Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI344
Retete

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

In Dulciuri la 12 Aug 2016

Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele. Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam...

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

In Torturi la 9 Aug 2016

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2016

Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri. Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate 2 in fiecare bol, iar galbenusurile in bolurile mici, tot cate 2 in fiecare bol. Peste galbenusuri adaugam uleiul, (cate 2 linguri in fiecare bol), apoi smantana (o...

Blat de tort pufos reteta cu 8 oua

In Torturi la 9 Aug 2016

Cum se prepara Blat de tort pufos reteta cu 8 oua Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...

Rulouri aperitiv din dovlecel verde

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2016

Pentru inceput spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri pe lungime.  Intr-o tigaie grill, asezam feliile de dovlecel si le frigem cateva minute pe o parte si alte cateva minute pe cealalta parte, apoi le punem intr-un bol/oala acoperite cu capac timp de 5-10 minute atat...

Chiftelute din piept de pui la cuptor

In Pui la 9 Aug 2016

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.  Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine...

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

In Mancaruri de legume la 9 Aug 2016

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori cu un robot de bucatarie cu lama speciala de feliat). Feliile obtinute le saram usor si le lasam 10 minute pana  lasa apa din ele, apoi le stergem cu un servetele de bucatarie si le asezam...

Spaghete cu bacon si sos bolognese

In Spaghete la 25 Iul 2016

Pastele le fierbem in apa cu sare 8-10 minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Intr-o tigaie calim ceapa si ardeiul taiate marunt, adaugam baconul si prajim cateva minute, amestecand din cand in cand. Sosul bolognese il amestecam cu o cescuta de apa si il rasturnam peste bacon,...

Cornuri cu branza sarata in aluat

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2016

       Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.         Intre timp branza telemea o sfaramam cu o...

Prajitura parfumata cu caise si cirese

In Dulciuri la 15 Iul 2016

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi...

Tort Fanta

In Torturi la 13 Iul 2016

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam pana le incorporam bine si pe acestea....

Trigoane cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2016

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale! Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si...

Salata orientala de vara

In Salate la 13 Iul 2016

In primul rand spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja, iar ouale le punem peste cartofi, in oala, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, si lasam pana cand cartofii sunt gata. Dupa ce au fiert cartofii, scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Intre timp...

Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)

In Torturi la 4 Iul 2016

      Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata, amestecam usor cu o spatula, si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam...

Budinca de cartofi cu piept de pui

In Pui la 4 Iul 2016

Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei. Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul rosu cubulete. Intr-un bol batem cele 3 oua cu putina sare, punem si smantana, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pieptul de pui cu ardeiul si...

Pui pe sticla

In Pui la 1 Iul 2016

Spalam si curatam bine puiul si pe interior, il lasam putin la scurs pana ne ocupam de pasta de condimente cu care il vom unge. Intr-un bol punem putina sare, piper, boia, ustuoi granule, condimente pentru pui, adaugam si sosul de soia cu putin ulei apoi amestecam pana obtinem o pasta usor de...

Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat

In Mancaruri de legume la 1 Iul 2016

Cum se prepara Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat: Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele. Intr-o tava asezam 10 ciuperci cu fata in jos si le dam la cuptor vreo 10 minute sau pana isi lasa sucul/apa, scurgem...

Rulada cu crema de branza

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai...

Pachetele cu Ricotta si Mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2016

Ricotta o amestecam cu smantana, presaram putina sare si oregano si o lasam deoparte pana ne ocupam de aluat. Foietajul dupa ce s-a dezghetat il taiem in dreptunghiuri de marime dorita si in fiecare dreptunghi asezam cate o lingurita (sau mai multe, in functie de marimea dreptunghiului) din...

Ciorba Radauteana

In Ciorbe la 23 Iun 2016

         Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in...

Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

In Pui la 23 Iun 2016

        Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.        Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper,  boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar...

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

In Dulciuri la 15 Iun 2016

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu. Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din...

Gratin de cartofi

In Mancaruri de legume la 15 Iun 2016

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am...

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

In Peste la 9 Iun 2016

         Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.           Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut...

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

In Dulciuri la 7 Iun 2016

Pentru aluat:        Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un...

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

In Pui la 7 Iun 2016

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele pentru carne, sosul de soia si amestecam putin cu mana pentru a se patrunde si in interior, asezam si cartofii, morcovul si usturoiul taiat pe jumatate...

Prajitura cu iaurt si caise

In Dulciuri la 1 Iun 2016

          Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma adaugam pe rand galbenusurile, amestecand continuu; la fel procedam si cu uleiul, punem lingura cu lingura si mixam bine....

Ceafa de porc inabusita

In Porc la 1 Iun 2016

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, calim cca. 2 minute, apoi asezam feliile de carne, le lasam pe fiecare parte 5-7 minute dupa care...

Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

In Dulciuri la 24 Apr 2016

      Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o lingura de zahar si 50ml lapte caldut, presaram putina faina deasupra si lasam cateva minute pana...

Negresa cu nuca

In Dulciuri la 24 Apr 2016

      Ouale le batem bine cu zaharul, vanilia si sarea pana se inalbesc, adaugam si untul topit si caldut, mai mixam putin apoi punem laptele, dulceata, nuca macinata, esenta de rom, omogenizam, apoi punem faina cu bicarbonatul de sodiu si cacao pe cale ianinte le-am...

Afisate 241 - 270 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]