Blaturi: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare. Se adauga treptat uleiul si apa si se mixeaza in continuare. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet. Galbenusurile cu...
Tiramisu reţetă originală
In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet.
Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se mixeaza cu 4 ling zahar si zahar vanilat pana se topeste tot zaharul si...
Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem...
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula,incet,sa nu se lase albusurile.Se adauga faina amestecata cu praful de...
Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste.
Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au...
Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si...
Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scortisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea...
Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari...
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat galbenusurile se adauga faina si nucile amestecate cu...
Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si...
Blat
Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca...
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.
O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul...
Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna...
Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se...
Blat
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina...
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie....
Intr-un vas se pune untura,apa,otetul,zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se omogenizeaza totul apoi se adauga ,treptat,faina amestecata cu praful de copt.Se farmanta bine pana rezulta un aluat omogen,bine legat.Se imparte in doua parti: una sa fie un pic mai mare decat cealalta....
Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Cu mana uda se fac bilute care se pun in tava.Se aplatizeaza usor cu furculita,dupa care se dau la cuptor.Cand incep sa se...
Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei.Cand clocoteste bine se adauga zaharul.Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult.Mie imi place asa sa...
Se cerne faina pe masa, se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe sa se lege aluatul se framanta cu mana.Trebuie sa rezulte un aluat uniform, omogen, mai mult moale. Daca mai trebuie, se mai poate adauga apa calda. Dupa ce s-a...
Se aleg gutui frumoase si sanatoase,galbene,fara pete.Se spala bine puful de pe ele si se taie in patru.Nu se curata de coaja,nu se scoate casuta cu seminte.Se pun intr-o cratita cu apa,socotind 2l apa la 1kg gutui.Se lasa sa fiarba o ora la foc mic ,pana cand gutuile se inmoaie bine.In...
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si devine o crema.Se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce s-au omogenizat se adauga pulpa de dovleac coapta in cuptor si pasata.Se adauga scotisoara,iar la urma,faina cu praful de copt.Rezulta...
Dovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. In cratita pentru dulceata de pune la foc dovleacul cu apa si ghimbirul.Se mesteca intruna cu lingura de lemn,sa nu se...
Gutuile se spala si se curata de coaja,apoi li se scoate casuta cu seminte.Se taie felii sau cuburi de marime potrivita.In cratita pentru dulceata se pune la fiert apa cu zaharul.Se ia spuma si cand e aproape legat se adauga gutuile.Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie dulceata.Cu 5...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se adauga laptele caldut si se framanta un aluat legat, elastic, care nu se lipeste de maini. Aluatul...
Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante.
Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana...
Galbenusurile se separa de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste si se formeaza o crema deschisa la culoare.Untul si ciocolata se topesc impreuna si se lasa la racit,apoi se adauga in crema de galbenusuri.Se mixeaza pana se omogenizeaza.Treptat,se adauga faina si...
Se aleg prune bine coapte,se spala,se scurg si se scot samburii.Se pun in caldare si se tin pe foc mic pana incep sa fiarba si se moaie.Se fierb in continuare mestecand mereu sa nu se prinda.Se fierb pana se leaga cat trebuie.Se verifica daca...
Ardeii se spala,se usuca,apoi li se scot samburii si nervurile.Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul,avand in vedere rezultatul final.In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita usturimea degetelor provocata de ardeii iuti.Dupa curatare,ardeii se taie fasii mici.
Intr-un vas...
Untul,la temperatura camerei,se freaca cu zaharul si ouale.Se adauga coaja de portocale si esenta de vanilie si se amesteca in continuare.Se adauga laptele,alternand cu faina amestecata cu praful de copt si sarea.Va rezulta un aluat mai gros decat aluaturile obisnuite de chec.Nu e...
Prajitura "Pofta buna!"
Blaturi: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare. Se adauga treptat uleiul si apa si se mixeaza in continuare. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet. Galbenusurile cu...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet. Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se mixeaza cu 4 ling zahar si zahar vanilat pana se topeste tot zaharul si...
Prajitura cu nuca si gem
Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem...
Rulada cu ciocolata si banane
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula,incet,sa nu se lase albusurile.Se adauga faina amestecata cu praful de...
Tort cu mousse de afine
Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste. Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au...
Prajitura Kinder pingui
Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si...
Prajitura cu crema de nutella
Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scortisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea...
Tort buturuga
Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari...
Tort cu nuci si migdale
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat galbenusurile se adauga faina si nucile amestecate cu...
Fursecuri cu nuci si merisoare
Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si...
Tort cu crema de migdale si stracciatella
Blat Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca...
Prajitura cu spuma
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi. O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul...
Prajitura cu cafea
Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna...
Cornulete cu plimez
Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se...
Tort de cafea
Blat Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina...
Chec cu stafide
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie....
Prajitura cu dovleac
Intr-un vas se pune untura,apa,otetul,zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se omogenizeaza totul apoi se adauga ,treptat,faina amestecata cu praful de copt.Se farmanta bine pana rezulta un aluat omogen,bine legat.Se imparte in doua parti: una sa fie un pic mai mare decat cealalta....
Fursecuri cu cocos
Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Cu mana uda se fac bilute care se pun in tava.Se aplatizeaza usor cu furculita,dupa care se dau la cuptor.Cand incep sa se...
Pasta de macese
Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei.Cand clocoteste bine se adauga zaharul.Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult.Mie imi place asa sa...
Placinta intinsa cu dovleac
Se cerne faina pe masa, se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe sa se lege aluatul se framanta cu mana.Trebuie sa rezulte un aluat uniform, omogen, mai mult moale. Daca mai trebuie, se mai poate adauga apa calda. Dupa ce s-a...
Peltea de gutui
Se aleg gutui frumoase si sanatoase,galbene,fara pete.Se spala bine puful de pe ele si se taie in patru.Nu se curata de coaja,nu se scoate casuta cu seminte.Se pun intr-o cratita cu apa,socotind 2l apa la 1kg gutui.Se lasa sa fiarba o ora la foc mic ,pana cand gutuile se inmoaie bine.In...
Fursecuri cu dovleac
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si devine o crema.Se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce s-au omogenizat se adauga pulpa de dovleac coapta in cuptor si pasata.Se adauga scotisoara,iar la urma,faina cu praful de copt.Rezulta...
Dulceata de dovleac
Dovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. In cratita pentru dulceata de pune la foc dovleacul cu apa si ghimbirul.Se mesteca intruna cu lingura de lemn,sa nu se...
Dulceata de gutui
Gutuile se spala si se curata de coaja,apoi li se scoate casuta cu seminte.Se taie felii sau cuburi de marime potrivita.In cratita pentru dulceata se pune la fiert apa cu zaharul.Se ia spuma si cand e aproape legat se adauga gutuile.Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie dulceata.Cu 5...
Cornuri bicolore
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se adauga laptele caldut si se framanta un aluat legat, elastic, care nu se lipeste de maini. Aluatul...
Dulceata de struguri
Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante. Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana...
Prajitura desteapta cu ciocolata
Galbenusurile se separa de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste si se formeaza o crema deschisa la culoare.Untul si ciocolata se topesc impreuna si se lasa la racit,apoi se adauga in crema de galbenusuri.Se mixeaza pana se omogenizeaza.Treptat,se adauga faina si...
Magiun de prune
Se aleg prune bine coapte,se spala,se scurg si se scot samburii.Se pun in caldare si se tin pe foc mic pana incep sa fiarba si se moaie.Se fierb in continuare mestecand mereu sa nu se prinda.Se fierb pana se leaga cat trebuie.Se verifica daca...
Dulceata de ardei iuti
Ardeii se spala,se usuca,apoi li se scot samburii si nervurile.Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul,avand in vedere rezultatul final.In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita usturimea degetelor provocata de ardeii iuti.Dupa curatare,ardeii se taie fasii mici. Intr-un vas...
Chec cu afine
Untul,la temperatura camerei,se freaca cu zaharul si ouale.Se adauga coaja de portocale si esenta de vanilie si se amesteca in continuare.Se adauga laptele,alternand cu faina amestecata cu praful de copt si sarea.Va rezulta un aluat mai gros decat aluaturile obisnuite de chec.Nu e...