Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate...
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.
Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.
Intr-un bol se bat...
Supa de curcan
Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate...
Ciorba alba de dovlecei
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele. Intr-un bol se bat...