krinakrina

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 04.10.2010

RETETE10
PRIETENI4
Retete

Supa de curcan

In Supe la 13 Apr 2012

Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate...

Salata inedita de vinete (de post)

In Mancaruri de post la 8 Apr 2012

Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam patrunjelul si le amestecam cu vanata. Adaugam zeama de...

Pizza cu ton de Florii

In Pizza la 7 Apr 2012

Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul...

Budinca Earl Grey

In Dulciuri la 5 Feb 2012

Budinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota. Se desface faina in 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe foc si se pune in el un plic de ceai Earl Grey. Se lasa 5-6 minute la infuzat si se scoate plicul....

Latte Macchiato fara aparat

In Bauturi la 29 Ian 2012

Se prepara cafeaua. Se pune laptele la fiert, cand da in cloclot se trage de pe foc si se pune intr-un pahar transparent, cam o treime din inaltimea lui. Din restul de lapte se prepara spuma, cel mai important pas pentru a obtine o asezare in staturi a bauturii. Spuma se produce folosind...

Ciocolata calda de casa

In Bauturi la 26 Ian 2012

Se fierb 200 ml de apa. Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus foarte putin pe fundul capacului acela micut de la esenta dr Otker si am numarat). Se dau la...

Ciorba alba de dovlecei

In Ciorbe la 18 Ian 2012

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele. Intr-un bol se bat...

Mancare de mazare cu bacon

In Mancaruri de legume la 13 Ian 2012

Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta. Intre timp se taie baconul felii subtiri si apoi fasii...

Paine dietetica

In Piine la 31 Dec 2011

Din cantitatile date va iesi o paine de 400 de grame. Apa se incalzeste usor. Intr-un vas se amesteca faina, drojdia si apa pana se formeaza o sfera. La inceput amestecati cu o paleta, iar spre final cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, dar sa nu se lipeasca de mana. Dupa ce ati format...

Prajitura de iarna

In Prajituri la 26 Dec 2011

Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf. Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat. Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 13.04.2012

Supa de curcan

publicat la 07.04.2012

Pizza cu ton de Florii

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]