katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete / Dulciuri

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

In Torturi la 14 Feb 2021

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...

Desert biscuiti cu cacao

In Dulciuri la 12 Feb 2021

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam  bine. Intr-un castron punem  faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

In Torturi la 7 Feb 2021

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...

Desert bomboane fondante cu visine

In Dulciuri la 23 Ian 2021

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a...

Desert rulada Tiramisu

In Prajituri la 17 Ian 2021

Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea. Punem vasul...

Desert Baba cu rom

In Prajituri la 11 Ian 2021

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit  caldut, drojdia si restul de lapte caldut....

Desert cabana Padurea Neagra

In Torturi la 3 Ian 2021

Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana este gata.  Procedam la fel...

Desert tort cu fructe si aroma de cocos

In Torturi la 3 Ian 2021

Pregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt.Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam...

Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai...

Desert Non plus ultra

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie  3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam...

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

In Dulciuri la 26 Dec 2020

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin...

Desert Lamington cu merisoare si cocos

In Prajituri la 26 Dec 2020

Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de...

Desert haiose

In Dulciuri la 26 Dec 2020

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul si vinul alb. Framantam bine un aluat elastic, nelipicios. Intindem aluatul pe un blat infainat sub...

Desert casuta din turta dulce

In Dulciuri la 26 Dec 2020

Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si ouale pana se topeste zaharul.Adaugam mierea si omogenizam.Adaugam coaja rasa de portocala, vanilie, sare,scortisoara, ghimbirul i cardamomul macinate. Cernem faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o...

Desert chec cu dovleac si merisoare

In Dulciuri la 26 Noi 2020

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu  ambele tipuri de zahar  pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam. Adaugam faina cernuta si praful de...

Desert prajitura cu branza si fructe

In Prajituri la 14 Noi 2020

Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam bine. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si turnam amestecul in forma. Dam forma la...

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

In Dulciuri la 25 Oct 2020

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de...

Desert prajitura cu nuca si merisoare

In Prajituri la 18 Oct 2020

Separam cele 2 oua. Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile,esenta de vanilie,  laptele...

Desert budinca de chia cu cacao si fructe

In Dulciuri la 17 Oct 2020

Punem intr-un vas semintele de chia, cacaua si zaharul. Adaugam laptele caldut si mixam bine pana compozitia se ingroasa. Punem budinca in 2 cupe si o dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem budinca si o ornam cu fructe la alegere. Eu am ales banane si merisoare.

Desert papanasi prajiti

In Dulciuri la 8 Oct 2020

Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8...

Dulceata de afine si mure

In Dulceata / Gem la 8 Aug 2020

Spalam pe rand fructele si le scurgem intr-o sita. Punem fructele intr-o cratita si adaugam zaharul. Punem la foc mic, amestecand usor ingredientele. Facem proba pentru a vedea cand este gata (picuram dulceata de pe lingura pe o farfurie, iar picaturile formate nu trebuie sa curga cand...

Desert budinca de chia cu granita de ciocolata

In Dulciuri la 2 Aug 2020

Pregatim mai intai granita de ciocolata. Punem apa si zaharul la foc si lasam sa dea 2-3 clocote, astfel incat zaharul sa fie topit. Dam jos si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam ciocolata bucati. Punem lichidul la frigider sa se raceasca bine, Adaugam lichiorul, omogenizam , apoi...

Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate

In Dulciuri la 2 Aug 2020

Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam compozitia si o punem la racit. In masina de inghetata punem iaurtul si frisca usor batuta si o  batem...

Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate

In Torturi la 2 Aug 2020

Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana  terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul...

Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie

In Dulciuri la 2 Aug 2020

Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele la mijocul a jumatate din discuri. Punem restul de discuri peste afine. Cu ajutorul unei furculite...

Desert inghetata de mango si cocos

In Dulciuri la 1 Aug 2020

Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic. Amestecam pana se leaga cremaa, fara a fierbe. Dam jos si racim compozitia. Amestecam cu...

Desert cu avocado pe bat

In Dulciuri la 1 Aug 2020

Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia. Turnam amestecul in forme individuale de inghetata si dam la congelator pentru cateva ore sau pana...

Sorbet de visine

In Sirop / Compot la 1 Aug 2020

Fierbem 3-4  minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand. Turnam amestecul  intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o...

Desert aromat de vara

In Dulciuri la 19 Iul 2020

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de  vanilie si lasam sa...

Nectar de caise

In Sirop / Compot la 15 Iul 2020

Spalam caisele, le scurgem si  scoatem samburii. Pasam caisele. Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute. Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta. Daca dorim...

Afisate 31 - 60 din 295 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]