ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete / Dulciuri

Chec cu cacao si alune de padure

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si tapetata cu faina , dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca complet Glazura...

Steluta alb/negru

In Dulciuri la 18 Feb 2013

-faina ,praful de copt,sarea,zaharul,iaurutl,untul,ouale se pun intr-un bol -se mixeaza bine -se imparte compozitia in doua parti gale,in prima vom adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -turnam in tava compozitia de cacao dupa care ,cu grija,turnam uniform pe intreaga suprafata...

Ness Cupcakes

In Dulciuri la 18 Feb 2013

Toate ingredientele se pun intr-un vas,se mixeaza bine compozitia, -se toarna compozitia in formele speciale cu hartiute de copt (sau pur si simplu formele unse cu ulei si tapetate cu faina) .pline 3/4 -se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc la temperatura medie pana ce trec...

Prajitura cu crema de ciocolata si rom

In Prajituri la 4 Feb 2013

Prepararea blatului: Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei, oua, zeama de lamaie). Amestecam fiecare compozitie. Compozitia umeda se adauga peste cea uscata,...

Cappucino Muffins

In Prajituri la 4 Feb 2013

Intr-un castron se adauga ingredientele uscate (faina, zahar, plicurile de cappucino, sare, praf de copt), in altul ingredientele umede (lapte, oua, ulei). Peste ingredientele uscate se adauga cele umede, se amesteca pana la omogenizare (ATENTIE !nu foarte mult) se toarna in firmele de muffins,...

Chec cu cacao si gem de prune

In Prajituri la 26 Ian 2013

-mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat adaugam rand pe rand laptele ,uleiul,dulceata de prune (sau orice fel de dulceata) -in faina adaugam sarea ,cacaoa si praful de copt -cernem peste compozitia de mai sus -omogenizam bine -turnam in formele de chec tapetata cu hartie de...

Prajitura Excelent

In Prajituri la 26 Ian 2013

Blatul: -peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea -galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam -in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus -la final...

Chec cu nuca (reteta nr 300)

In Prajituri la 25 Dec 2012

Untul se mixeaza bine cu putina sare si zaharul -se adauga rand pe rand ouale ,mixandu-se bine dupa fiecare -adaugam iaurtul  ,aromele,coaja de lamaie si vanilia -bicarbonatul ,praful de copt se cern impreuna cu faina si o adaugam treptat mixand bine dupa fiecare adaugare...

Muffins cu gem

In Dulciuri la 15 Dec 2012

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul,sarea si ouale mixandu-se bine  pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt  si cacao, o adaugam in compozita de mai sus, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si uleiul,omogenizam compozitia....

Chec cu stafide si nuci

In Prajituri la 3 Dec 2012

-ouale se mixeaza bine cu putina sare si zaharul,pana-si dubleaza volumul se adauga in fir subtire uleiul dupa care si laptele -praful de copt si bicarbonatul se vor cerne impreuna cu faina in compozitia de mai sus -adaugam coaja rasa de portocala,nucile pe care le-am prajit putin dar si...

Cozonac cu iaurt

In Dulciuri la 30 Noi 2012

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine -se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg)...

Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)

In Prajituri la 21 Noi 2012

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adaugam apa minerala, uleiul, omogenizam bine compozitia. Turnam jumatate din compozite in tava (25/35cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, intindem cu grija merele rase in strat...

Chec (paine) cu banane si ciocolata

In Prajituri la 31 Oct 2012

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, ciocolata rasa sau cipsuri de ciocolata, esenta de vanilie, sare) Peste...

Fursecuri cu unt

In Prajituri la 31 Oct 2012

Intr-un castron se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si putina sare pana devine pana devine pufos, 2-3 minute. Se adauga oul, esenta de vanilie si zaharul vanilat, se mixeaza pana este incorporat complet. Se trece mixerul la viteza mica si se incepe adaugarea fainii pana la...

Prajitura cu mar ras (reteta de post)

In Prajituri la 20 Apr 2012

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata - adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si...

Susane

In Dulciuri la 20 Apr 2012

-prajim pentru inceput in tigaie (pe rand )miezul de floarea soarelui si susanul,il lasam sa se racoreasca -intr-o craticioara caramelizam zaharul(la foc mic) ,adaugam untul si mierea ,omogenizam -adaugam miezul de floarea soarelui si susanul amestecam energic si bine ,rasturnam pe hartie...

Tort din biscuiti

In Dulciuri la 25 Mar 2012

-biscuitii se baga la robot pentru cateva secunde ,adaugam nuca de cocos si amestecam putin -se freaca untul cu zaharul pudra apoi se adauga ,cacaoa cernuta,ciocolata topita la baie de aburi si amestecam -adaugam laptele caldut in compozitia de unt,aromam cu esenta de rom -turnam...

Bascute cu branza

In Dulciuri la 25 Mar 2012

- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii  si se toarna amestecul de drojdie. - zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se amesteca cu un  praf de sare, toate se adauga cand...

Prajitura duo -de post

In Dulciuri la 24 Mar 2012

-Mixam bine zaharul ,apa minerala,uleiul ,aromele si faina . -turnam 1/2 din compozitie in tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 min -in compozitia ramasa adaugam 2 lg cacao si omogenizam bine -scoatem tava cu aluatul  alb ,ungem cu gem /dulceata (de visine am avut...

Fursecuri cu gem

In Dulciuri la 22 Mar 2012

-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza -se adauga oul si aromele faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea -omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca aluatul este molicel si se lipeste inca de maini) ,infoliem si dam la rece pentru minimum 30 min...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 22 Mar 2012

-mixam zaharul si zaharul vanilat cu oul pana la topirea acestuia -adaugam in fir subtire uleiul mixand continuu -adaugan faina cat sa iasa un aluat tare. -formam bilute de aluat (dimensiunea unei nuci mai mici),le tavalim prin nuca macinata ,asezam pe hartie de copt in tava si coacem...

Fursecuri Whoopie

In Dulciuri la 22 Mar 2012

Intr-un castron se cerne faina impreuna cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu si sarea si cacaoa. -in alt castron se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos,se adauga oul batut bine,laptele batut (sau iaurt /sana),apa calduta -se adauga amestecul de faina se omogenizeaza...

Tulumba tatlisi

In Dulciuri la 21 Mar 2012

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine -pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie -se lasa la racit Aluatul: -se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai...

Cornulete cu rahat-reteta de post

In Dulciuri la 21 Mar 2012

-dizolvam drojdia ,zaharul,sarea in borsul caldut,adaugam uleiul si faina cat sa iasa un aluat potrivit -lasam la temperatura camerei sa se odihneasca  intre timp taiem cubulete rahatul -intindem aluatul in foaie de 1/2 cm grosime decupam patratele ,adaugam rahat si rulam fiecare...

Muffins cu visine

In Dulciuri la 17 Mar 2012

-incalzim cuptorul la 190 G -intr-un castron se amesteca oul,iaurtul,uleiul si esenta de vanilie -in alt castron mai mare amestecam faina,zaharul,praful de copt,sarea,bicarbonatul si coaja de lamaie -adaugam 1 lingura din amestecul de faina peste visine  -se adauga ingredientele...

MUFFINS cu morcov (reteta de post)

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Modul de preparare al acestor muffins-uri este identic si la fel cu cel al Checului cu dovleac, diferenta fiind ca la acestea am folosit morcov. http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-dovleac-reteta-de-post-30867.html Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul...

Chec cu dovleac (reteta de post)

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata - adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in...

Prajitura cu nuca caramelizata

In Prajituri la 15 Mar 2012

Nuca caramelizata: -punem pe foc mic zaharul sa se caramelizeze fara a amesteca in el ci doar agitand putin cratita -dupa ce s-a caramelizat adaugam nuca usor maruntita -amestecam bine nucile in zaharul caramel,turnam pe un fund umed sau pe hartie de copt(exclus staniolul) si aplatizam...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 27 Feb 2012

Reteta de preparare a papanasilor Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie. -se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie -se adauga grisul -se adauga faina cernuta...

Honkey-ponkey

In Dulciuri la 24 Feb 2012

-se pun zaharul si mierea  intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura -se tine pe foc pana se topeste complet -adauga nucile tocate -se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va...

Afisate 31 - 60 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]