publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu cacao si alune de padure
Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si tapetata cu faina , dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca complet Glazura...
Steluta alb/negru
-faina ,praful de copt,sarea,zaharul,iaurutl,untul,ouale se pun intr-un bol -se mixeaza bine -se imparte compozitia in doua parti gale,in prima vom adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -turnam in tava compozitia de cacao dupa care ,cu grija,turnam uniform pe intreaga suprafata...
Ness Cupcakes
Toate ingredientele se pun intr-un vas,se mixeaza bine compozitia, -se toarna compozitia in formele speciale cu hartiute de copt (sau pur si simplu formele unse cu ulei si tapetate cu faina) .pline 3/4 -se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc la temperatura medie pana ce trec...
Prajitura cu crema de ciocolata si rom
Prepararea blatului: Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei, oua, zeama de lamaie). Amestecam fiecare compozitie. Compozitia umeda se adauga peste cea uscata,...
Cappucino Muffins
Intr-un castron se adauga ingredientele uscate (faina, zahar, plicurile de cappucino, sare, praf de copt), in altul ingredientele umede (lapte, oua, ulei). Peste ingredientele uscate se adauga cele umede, se amesteca pana la omogenizare (ATENTIE !nu foarte mult) se toarna in firmele de muffins,...
Chec cu cacao si gem de prune
-mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat adaugam rand pe rand laptele ,uleiul,dulceata de prune (sau orice fel de dulceata) -in faina adaugam sarea ,cacaoa si praful de copt -cernem peste compozitia de mai sus -omogenizam bine -turnam in formele de chec tapetata cu hartie de...
Prajitura Excelent
Blatul: -peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea -galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam -in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus -la final...
Chec cu nuca (reteta nr 300)
Untul se mixeaza bine cu putina sare si zaharul -se adauga rand pe rand ouale ,mixandu-se bine dupa fiecare -adaugam iaurtul ,aromele,coaja de lamaie si vanilia -bicarbonatul ,praful de copt se cern impreuna cu faina si o adaugam treptat mixand bine dupa fiecare adaugare...
Muffins cu gem
Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul,sarea si ouale mixandu-se bine pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si cacao, o adaugam in compozita de mai sus, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si uleiul,omogenizam compozitia....
Chec cu stafide si nuci
-ouale se mixeaza bine cu putina sare si zaharul,pana-si dubleaza volumul se adauga in fir subtire uleiul dupa care si laptele -praful de copt si bicarbonatul se vor cerne impreuna cu faina in compozitia de mai sus -adaugam coaja rasa de portocala,nucile pe care le-am prajit putin dar si...
Cozonac cu iaurt
-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine -se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg)...
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adaugam apa minerala, uleiul, omogenizam bine compozitia. Turnam jumatate din compozite in tava (25/35cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, intindem cu grija merele rase in strat...
Chec (paine) cu banane si ciocolata
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, ciocolata rasa sau cipsuri de ciocolata, esenta de vanilie, sare) Peste...
Fursecuri cu unt
Intr-un castron se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si putina sare pana devine pana devine pufos, 2-3 minute. Se adauga oul, esenta de vanilie si zaharul vanilat, se mixeaza pana este incorporat complet. Se trece mixerul la viteza mica si se incepe adaugarea fainii pana la...
Prajitura cu mar ras (reteta de post)
Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata - adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si...
Susane
-prajim pentru inceput in tigaie (pe rand )miezul de floarea soarelui si susanul,il lasam sa se racoreasca -intr-o craticioara caramelizam zaharul(la foc mic) ,adaugam untul si mierea ,omogenizam -adaugam miezul de floarea soarelui si susanul amestecam energic si bine ,rasturnam pe hartie...
Tort din biscuiti
-biscuitii se baga la robot pentru cateva secunde ,adaugam nuca de cocos si amestecam putin -se freaca untul cu zaharul pudra apoi se adauga ,cacaoa cernuta,ciocolata topita la baie de aburi si amestecam -adaugam laptele caldut in compozitia de unt,aromam cu esenta de rom -turnam...
Bascute cu branza
- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii si se toarna amestecul de drojdie. - zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, toate se adauga cand...
Prajitura duo -de post
-Mixam bine zaharul ,apa minerala,uleiul ,aromele si faina . -turnam 1/2 din compozitie in tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 min -in compozitia ramasa adaugam 2 lg cacao si omogenizam bine -scoatem tava cu aluatul alb ,ungem cu gem /dulceata (de visine am avut...
Fursecuri cu gem
-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza -se adauga oul si aromele faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea -omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca aluatul este molicel si se lipeste inca de maini) ,infoliem si dam la rece pentru minimum 30 min...
Fursecuri cu nuca
-mixam zaharul si zaharul vanilat cu oul pana la topirea acestuia -adaugam in fir subtire uleiul mixand continuu -adaugan faina cat sa iasa un aluat tare. -formam bilute de aluat (dimensiunea unei nuci mai mici),le tavalim prin nuca macinata ,asezam pe hartie de copt in tava si coacem...
Fursecuri Whoopie
Intr-un castron se cerne faina impreuna cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu si sarea si cacaoa. -in alt castron se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos,se adauga oul batut bine,laptele batut (sau iaurt /sana),apa calduta -se adauga amestecul de faina se omogenizeaza...
Tulumba tatlisi
Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine -pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie -se lasa la racit Aluatul: -se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai...
Cornulete cu rahat-reteta de post
-dizolvam drojdia ,zaharul,sarea in borsul caldut,adaugam uleiul si faina cat sa iasa un aluat potrivit -lasam la temperatura camerei sa se odihneasca intre timp taiem cubulete rahatul -intindem aluatul in foaie de 1/2 cm grosime decupam patratele ,adaugam rahat si rulam fiecare...
Muffins cu visine
-incalzim cuptorul la 190 G -intr-un castron se amesteca oul,iaurtul,uleiul si esenta de vanilie -in alt castron mai mare amestecam faina,zaharul,praful de copt,sarea,bicarbonatul si coaja de lamaie -adaugam 1 lingura din amestecul de faina peste visine -se adauga ingredientele...
MUFFINS cu morcov (reteta de post)
Modul de preparare al acestor muffins-uri este identic si la fel cu cel al Checului cu dovleac, diferenta fiind ca la acestea am folosit morcov. http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-dovleac-reteta-de-post-30867.html Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul...
Chec cu dovleac (reteta de post)
Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata - adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in...
Prajitura cu nuca caramelizata
Nuca caramelizata: -punem pe foc mic zaharul sa se caramelizeze fara a amesteca in el ci doar agitand putin cratita -dupa ce s-a caramelizat adaugam nuca usor maruntita -amestecam bine nucile in zaharul caramel,turnam pe un fund umed sau pe hartie de copt(exclus staniolul) si aplatizam...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie. -se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie -se adauga grisul -se adauga faina cernuta...
Honkey-ponkey
-se pun zaharul si mierea intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura -se tine pe foc pana se topeste complet -adauga nucile tocate -se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va...