publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita cu soia boabe
Se pune fasolea curatata si spalata intr-un vas de seara sa se umfle dar daca este din gradina proprie,cum a fost a mea,nu mai e nevoie.A doua zi se scurge,si se pune la fiert cu apa calda,dupa 30min se scurge din nou,se clateste si se pune la fiert tot cu apa calda impreuna cu frunza de dafin....
Curry verde cu legume
In tigaia cu ulei si smantana de deasupra laptelui de cocos, se pun cartofii cubulete, morcovii taiati bastonase, dupa 2min se adauga si laptele, nautul scurs si se lasa la fiert 5-10min, pana scade; se adauga acum dovlecelul taiat tot bastonase, ardeiul fasii, sosul de peste, pasta de curry,...
Conopida cu ciuperci si smantana
Conopida buchetele,le oparim 5min in apa cu sare,le scoatem si le lasam sa se scurga;in cratita cu ulei incins punem ceapa la calit,adaugam conopida,dupa cateva minute ciupercile feliate,amestecam sa nu se lipeasca iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu lapte,1cana cu apa putina sare...
Evantai cu legume si branza
In boluri separate,punem legumele taiate rondele,mai putin dovlecelul pe care-l feliem sil prajim putin iar in al bol branza taiata felii;intr-o tava unsa cu unt,punem alternativ rondele de legume,printre ele felii de branza si din loc in loc cate o frunza de busuioc;daca au mai ramas...
Dovlecel cu floare pane
Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem...
Chiftelute de dovlecei
Dovleceiii curatati de coaja,rasi pe razatoarea cu ochiuri mici,la fel si morcovul,usturoiul bine pisat,verdeata tocata marunt,se amesteca cu restul ingredientelor,amestecam bine iar daca este prea moale,mai adaugam 1-2linguri pesmet; formam chiftelute in palma,le trecem prin faina apoi la...
Cartofi noi la ceaun
Cartofii curatati cu un buretete aspru,spalati,ii punem la fiert intr-un vas cu apa si sare 15min;dupa ce sunt fierti,ii transferam in ceaunel cu ulei incins si-i lasam sa se rumeneasca;condimentam cu sare,putin piper si-i servim pe farfurie cu mujdei deasupra si mamaliguta. Pentru...
Noodles soia Inedit cu ciuperci
Intr-un vas cu apa punem soia, concentratul de legume, cimbru, usturoi si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care strecuram fara sa aruncam apa. In alt vas fierbem ciupercile 4-5 minute, iar in alt vas calim in ulei incins ceapa tocata marunt, ustroiul verde la fel, ciupercile feliate, apoi adaugam...
Ciuperci cu marar
Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de smantana,mustar,marar tocat. Condimentam cu sare,piper si lasam sa fiarba cateva minute pana ce sosul capata un...
Ciuperci cu smantana
In vasul cu ulei calesc ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit adaug ciupercile curatate,spalate si taiate iar dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,adaug 1cana cu apa si las la fiert incet 30min;in acest timp amestec smantana cu laptele si rastorn peste ciuperci;se serveste cu patrunjel deasupra...
Snitele de conopida
Conopida curatata,se opareste 5 minute in apa cu sare. Se scoate, iar dupa ce s-a scurs si s-a racit, se taie felii (conopida intreaga, fara a fi desfacuta). Intr-un castron se bat ouale cu usturoiul pisat sau praf, sare, piper, faina si se subtiaza cu putina apa. Se trec feliile de conopida...
Sufleu de legume cu chiftelute
Cartofii spalati,morcovii curatati,se pun la fiert 15min.buchetelele de brocoli oparite in apa cu zeama de lamaie 2min dupa care se scot in apa rece;in tava unsa cu unt,se pun chiftelutele apoi legumele taiate dupa preferinta,deasupra ouale batute cu sare,piper,smantana si cascaval si se tine la...
Dovlecei pane
Dovleceiii,spalati,ii sterg cu prosoape de hartie apoi ii tai in jumatati pe orizontala,apoi fac felii subtiri pe verticala din aceste jumatati; le dau cu sare le tin pe un fund de lemn sa se mai scurga 10min.;in acest timp,intr-o farfurie pisez bine usturoiul,adaug oul,faina,sare si fac un...
Ghiveci
Toate ingredientele,curatate,spalate,apoi in cratita cu ulei,incep sa le asez in ordinea urmatoare:ceapa,morcovul,dovlecelul,vanata,telina si ardeiii,toate taiate rondele subtiri si asezate in vas;urmeaza jumatate din rosii tot rondele,cartofii cubulete, usturoiul zdrobit,varza...