publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Terina cu branza
Sfecla curatata de coaja se pune la fiert(trebuie sa fie moale);intre timp,se captuseste bolurile cu folie alimentara si branza amestecata cu menta si ceapa taiata foarte marunt;dupa ce a fiert sfecla,se taie felii subtiri,si se pune in fundul bolului si pe margini;pe mijloc se pune branza,se...
Chec aperitiv cu ciuperci
In tigaia cu untul incins,se caleste ceapa tocata marunt,ciupercile taiate in lamele subtiri iar dupa ce a scazut apa din ciuperci se condimenteaza si se opreste focul;intr-un bol se rade cascavalul,se amesteca cu ouale,apoi faina, verdeata tocata marunt,se adauga ciupercile si totul se...
Cascaval umplut
Am pus cascavalul intr-un bol sa se topeasca la microunde,l-am rasturnat pe folie alimentara pusa in trei,l-am aplatizat cu o lingura(pentru ca-i fierbinte),am pus deasupra patrunjel tocat marunt,cei doi cabanosi si am rulat, am strans bine cu folia si l-am dat la frigider pana s-a intarit.
Castraveti umpluti
Castravetele,curatat in zebra,se taie rondele groase de 2-3degete(depinde de deget),se scobeste miezul cu grija interiorul se pudreaza cu sare si se lasa cu gura in jos;intr-un bol se amesteca branza,smantana,somonul taiat cubulete,ceapa foarte marunt,sare,piper, putin marar ,zeama de lamaie dupa...
Quiche Lorraine
Sunculita taiata cubulete se pune intr-o tigaie cu ulei si se caleste impreuna cu prazul taiat rondele,dupa care se condimenteaza;se captuseste o forma de tort cu fundul detasabil cu aluat de foetaj,in interior se pune jumatate din prazul calit,deasupra bucatele de branza,4galbenusuri si 3oua...
Cartofi Lyonezi
Jumatate din cartofii fierti intregi si apoi taiati cubulete,se pun intr-un vas de yena,printre ei bucatele de branza,se condimenteaza cu sare si piper,deasupra se pune ceapa si ciupercile tocate si calite in ulei si restul de cartofi;se bat ouale cu iaurtul,se rastoarna deasupra si se da la...
Aperitiv frantuzesc
Foaia de placinta unsa cu ou,desupra din loc in loc putin mustar,apoi cascaval;deasupra alta foaie,se procedeaza la fel pana se termina pachetul,ultima foaie unsa cu ou si se presara seminte;se taie foile dupa imaginatia fiecaruia,se pun in tava pe hartie de copt si se da la cuptor 15min.Sunt...
Cascaval de casa
In laptele care fierbe,rastorn branza si las 5-6min amestecand mereu,o pun intr-un tifon si las sa se scurga 10min; pregatesc un vas rotund uns cu unt; intr-un alt vas,pun untul sa se topeasca,adaug branza,ouale batute,bicarbonatul si sare; cu o lingura de lemn,amestec energic,pana ce...
Oua in cupe de legume
Baconul taiat marunt,se pune in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,se scoate si daca e nevoie se mai adauga putin ulei,unde se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt;se adauga restul ingredientelor,rosiile cubulete,porumbul,fasolea scursa si clatita,chimenul si coriandru;dupa ce a...
Oua in cupe de somon
Ouale batute se amesteca cu ceapa taiata marunt,cascavalul ras,jumatate din creveti taiati marunt,1lingura cu apa,sare si piper si se rastoarna in tigaia cu ulei incins;se amesteca mereu sa nu rezulte o omleta si se da deoparte;formele mici se captusesc cu fileuri iar in interior cantitatea de...
Omleta cu ceapa si marar
In castron bati bine ouale cu sare si piper,amesteci cu ceapa si mararul taiate foarte marunt apoi rastorni in tigaia cu ulei incins,dai focul mic,pui capac iar cand incepe sa se desprinda pe margini,o intorci cu paleta;se serveste cu salata verde
Aperitiv cu piept de pui
Pieptul fiert,l-am dat la blender impreuna cu ciupercile si catelul de usturoi;pasta obtinuta,am condimentat-o cu sare,piper si am amestecat cu maioneza;dupa gustul fiecaruia,se mai poate adauga suc de lamaie sau maioneza mai multa;se serveste intins pe paine.
Oua umplute cu ton
Ouale le pun la fiert in apa cu sare pentru 10min; dupa ce s-au racit si le-am curatat,le tai in jumatati,galbenusurile le frec cu sare,piper,le amestec cu tonul scurs si maruntit,ceapa taiata marunt apoi totul cu maioneza amestecata cu mustar; potrivesc de gust,daca e nevoie mai pun zeama...
Placinta cu ciuperci
Ciupercile,taiate in felii subtiri le pun la calit in unt iar dupa ce a scazut toata apa din ele si dupa ce s-au racit,adaug ouale batute,cascavalul,smantana,sare si piper dupa gust; tapetez o forma de tort cu aluat si rastorn ciupercile; deasupra,fac un grilaj din aluatul ramas de la...
Omleta cu spanac
In tigaia cu unt,pun sa se caleasca ciupercile tocate marunt, dupa ce a scazut apa din ele,adaug ceapa rondele marunte,apoi usturoiul zdrobit,tarhonul,spanacul curatat,spalat,oparit cateva minute si de asemenea taiat marunt; condimentez cu sare si piper,adaug ouale batute,amestec repede...
Ciuperci cu urzici la cuptor
Urzicile,curatate cu atentie,spalate in multe ape,le oparesc in apa 5min,dupa care le scurg; ciupercile curatate,spalate,taiate marunt,le calesc in unt impreuna cu ceapa, dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug urzicile taiate,usturoiul zdrobit si orezul fiert si scurs; iau de pe...
Chec cu ton si sos pesto
Intr-un castron,amestec faina,praful de copt stins,ouale,cascavalul ras,tonul scurs si maruntit sosul pesto apoi se incorporeaza cate putin lapte iar la urma coniacul; intr-o tava de chec,cu hartie de copt rastorn compozitia si dau la cuptor 30-45min,facand testul cu scobitoarea.