Doralinda

1

Bucataras
incepator

Monte Carlo (+ Grecia)

Bucataras din 13.03.2011

RETETE193
PRIETENI229
Retete / Dulciuri

Tort in 2 culori

In Torturi la 13 Dec 2012

Ptr blat, batem cca 4 minute cu mixerul toate ingredientele pana devine o compozitie moale si pufoasa, apoi turnam intr-o tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu putina faina. Coacem la cuptorul preincalzit la 175 C cca 40 minute ( depinde de cuptorul fiecaruia). Iintre timp facem...

Gaufre

In Dulciuri la 9 Dec 2012

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia...

Casuta din turta dulce

In Dulciuri la 8 Dec 2012

Am urmat instructiunile din cutie ptr a asambla casuta, apoi am facut crema de zahar amestecand cate putin zahar cu albusul. De fiecare data cand puneam cate o bucata de turta dulce la casa,puneam apoi zaharul ptr a avea timp de a se usca! Bineinteles, toata decorarea a fost facuta de fetitele...

Clatite cu miere de albine si coniac

In Dulciuri la 2 Dec 2012

Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si...

BOUGATSA cu crema

In Dulciuri la 25 Noi 2012

Fierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul. Lasati sa fiarba la foc mic pana devine o crema mai groasa, cca 10 min, apoi o luati de pe foc si lasati...

Biscoturi

In Dulciuri la 20 Noi 2012

Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se...

Chec.......1,2,3,4

In Prajituri la 16 Noi 2012

Topim untul si amestecam intr-un bol impreuna cu zaharul si ouale. Apoi turnam alternativ faina in care am amestecat cu praful de copt si lapte. Turnam mai mult din jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu putina faina, apoi la ceea ce a ramas, adaugam cacao si...

Millefeuille

In Prajituri la 15 Noi 2012

Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi...

Ravani

In Prajituri la 25 Oct 2012

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa. Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti...

Loukoumades

In Dulciuri la 21 Oct 2012

Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand...

Biscoturi multicolore

In Dulciuri la 21 Oct 2012

intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul. Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora. Intindem aluatul pe o...

Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata

In Dulciuri la 21 Oct 2012

Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider. Intindem  aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime,...

Galaktoboureko

In Dulciuri la 16 Oct 2012

500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele cu grisul amestecand bine, apoi adaugam si compozitia din oua cu zahar, adaugand si 2 linguri din...

Tort Hello Kitty

In Torturi la 15 Oct 2012

Blatul : se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja amestecata cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas apoi se adauga in...

Tort aniversare Catelus alb

In Torturi la 14 Oct 2012

Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem  jumatate din compozitie intr-o...

Lichior de oua

In Dulciuri la 14 Oct 2012

Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min. ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider. E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul ...

Afisate 61 - 76 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 02.10.2016

Tort Marin

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Retete preferate
Betive

Voturi:26

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]