Ptr blat, batem cca 4 minute cu mixerul toate ingredientele pana devine o compozitie moale si pufoasa, apoi turnam intr-o tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu putina faina. Coacem la cuptorul preincalzit la 175 C cca 40 minute ( depinde de cuptorul fiecaruia).
Iintre timp facem...
Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia...
Am urmat instructiunile din cutie ptr a asambla casuta, apoi am facut crema de zahar amestecand cate putin zahar cu albusul. De fiecare data cand puneam cate o bucata de turta dulce la casa,puneam apoi zaharul ptr a avea timp de a se usca! Bineinteles, toata decorarea a fost facuta de fetitele...
Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si...
Fierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul. Lasati sa fiarba la foc mic pana devine o crema mai groasa, cca 10 min, apoi o luati de pe foc si lasati...
Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se...
Topim untul si amestecam intr-un bol impreuna cu zaharul si ouale. Apoi turnam alternativ faina in care am amestecat cu praful de copt si lapte. Turnam mai mult din jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu putina faina, apoi la ceea ce a ramas, adaugam cacao si...
Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi...
Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.
Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti...
Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa.
Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand...
intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul.
Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora.
Intindem aluatul pe o...
Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime,...
500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele cu grisul amestecand bine, apoi adaugam si compozitia din oua cu zahar, adaugand si 2 linguri din...
Blatul : se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja amestecata cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas apoi se adauga in...
Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem jumatate din compozitie intr-o...
Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min.
ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider.
E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul ...
Tort in 2 culori
Ptr blat, batem cca 4 minute cu mixerul toate ingredientele pana devine o compozitie moale si pufoasa, apoi turnam intr-o tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu putina faina. Coacem la cuptorul preincalzit la 175 C cca 40 minute ( depinde de cuptorul fiecaruia). Iintre timp facem...
Gaufre
Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia...
Casuta din turta dulce
Am urmat instructiunile din cutie ptr a asambla casuta, apoi am facut crema de zahar amestecand cate putin zahar cu albusul. De fiecare data cand puneam cate o bucata de turta dulce la casa,puneam apoi zaharul ptr a avea timp de a se usca! Bineinteles, toata decorarea a fost facuta de fetitele...
Clatite cu miere de albine si coniac
Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si...
BOUGATSA cu crema
Fierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul. Lasati sa fiarba la foc mic pana devine o crema mai groasa, cca 10 min, apoi o luati de pe foc si lasati...
Biscoturi
Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se...
Chec.......1,2,3,4
Topim untul si amestecam intr-un bol impreuna cu zaharul si ouale. Apoi turnam alternativ faina in care am amestecat cu praful de copt si lapte. Turnam mai mult din jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu putina faina, apoi la ceea ce a ramas, adaugam cacao si...
Millefeuille
Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi...
Ravani
Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa. Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti...
Loukoumades
Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand...
Biscoturi multicolore
intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul. Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora. Intindem aluatul pe o...
Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata
Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime,...
Galaktoboureko
500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele cu grisul amestecand bine, apoi adaugam si compozitia din oua cu zahar, adaugand si 2 linguri din...
Tort Hello Kitty
Blatul : se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja amestecata cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas apoi se adauga in...
Tort aniversare Catelus alb
Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem jumatate din compozitie intr-o...
Lichior de oua
Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min. ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider. E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul ...