Ciresele se spala,se scot samburii si se pun intr-o sita.
Ouale intregi se bat spuma cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul, faiana amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si portocala.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune aluatul,si...
Se amesteca apa cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza totul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor cca 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Adaugam peste mere zaharul,zaharul vanilat,si punem pe foc cca 10m min.Cand le luam de pe foc adugam scortisoara si nuca de cocos,amestecam si lasm la racit.
O sa facem 3 rulouri,fiecare din 4 foi. Luam o foaie o ungem cu...
Urda o amestecam bine cu un ou, zaharul, stafide, coaja de lamaie.
Aluatul, dezghețat, il impartim in 4 bucati. Luam o bucata de aluat, o intindem foarte bine, presaram putin gris, punem urda si rulam. Procedem la fel si cu celelalte buc de aluat. Punem strudele intr-o tava tapetata cu...
Mai intai pregatim blaturile.
Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cand au devenit spumoase se adauga zaharul trepatat si se bate pana se topeste zaharul.Adaugam si laptele,uleiul si galbenusurile si mixam bine.
La sfarsit adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o...
Blat 1: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se adauga uleiul,galbenusurile,si faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mediu.
Blat 2: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se aduga restul ing si se omogenizeaza,se coace la foc mediu.
Se prepara...
Aluatul dezghetat se taie in patrate,se pune cate o lingurita de gem si se impaturesc.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu sirop si se coc pana devin aurii.
Pofta buna!
Se amesteca faina cu drojdia,se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.Se toarna uleiul si se mai amesteca putin. Se lasa la dospit 30 min.
Apoi se intinde aluatul pe o planseta astfel incat sa se obtina o foaie groasa de 3cm. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar. Se mai lasa 20 min la...
Curatati portocalele de coaja si le taiati in cuburi, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine pana se dizolva usor zaharul in sucul format.
Se lasa la macerat timp de o ora, apoi se fierb la foc mic pana ajunge la consistenta de miere.
Se toarna fierbinte in borcane spalate si...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza .
Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Intr-o forma tapetata se pune trei sferturi din...
Prima data pregatim umplutura: Merele se curata de coaja si se taie cubuete,se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana se inmoaie merele,se adauga scortisoara si se lasa la racit.
Aluat: Intr-un bol se amesteca faina,sarea si untul pana devine un aluat nisipos. Se aduga si restul...
Blat:
Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor,...
Piersicile se spala si se taie cubulete.
Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana acesta devine lichid.
Cand acesta s-a topit frumos se sdauga apa amestecandu-se continuu pana se dizolva totul.
Se adauga piersicile si se fierbe la foc mic. Dulceata este gata...
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care...
Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.
Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau...
Merele si perele se spala , se indeparteaza mijlocul lemnos si se taie.
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul se amesteca si se pun la fiert.
Dupa cateva clocote se adauga fructele si se lasa 3-5 min, apoi se ia de pe foc.
Se adauga zaharul vanilat, se amesteca si se lasa la racit....
Aluatul dezghetat se intinde si se taie in 12 patrate.
Se pune gemul si se formeaza cornuletele.
Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor deasupra.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Merele se curata de coaja , se rad si se pun la calit cu zaharul, scortisoara si o lingura de ulei. Se lasa la racit.
Foi: Faina se amesteca cu untul pana incep sa se formeze faramituri. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat elastic.
Se imparte in...
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si faina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu.
Dupa ce s-a copt o rulam si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se desface foaia usor, se...
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut.
Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc.
Faina se cerne intr-un bol , se adauga drojdia, ouale si laptele, se omogenizeaza iar la sfarsit se aduga putin ulei. Se lasa la loc caldut pana...
Am omogenizat faina cu drojdia, sarea ,coaja de lamaie si mierea apoi am adaugat laptele caldut amestecat cu untul. Se lasa la crecut 20 min. Intre timp se omogenizeaza faina cu untul.
Dupa ce a crescut alauatul se imparte in 3 ; fiecare bila se intinde se unge cu untul se impacheteaza si se...
Pandispan cu cirese
Ciresele se spala,se scot samburii si se pun intr-o sita. Ouale intregi se bat spuma cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul, faiana amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si portocala. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune aluatul,si...
Desert prajitura cu gem si nuca
Se amesteca apa cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza totul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor cca 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Invartita cu mere (de post)
Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Adaugam peste mere zaharul,zaharul vanilat,si punem pe foc cca 10m min.Cand le luam de pe foc adugam scortisoara si nuca de cocos,amestecam si lasm la racit. O sa facem 3 rulouri,fiecare din 4 foi. Luam o foaie o ungem cu...
Ștrudel cu urda și stafide
Urda o amestecam bine cu un ou, zaharul, stafide, coaja de lamaie. Aluatul, dezghețat, il impartim in 4 bucati. Luam o bucata de aluat, o intindem foarte bine, presaram putin gris, punem urda si rulam. Procedem la fel si cu celelalte buc de aluat. Punem strudele intr-o tava tapetata cu...
Tort cu doua creme
Mai intai pregatim blaturile. Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava...
Chec pufos cu rahat
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cand au devenit spumoase se adauga zaharul trepatat si se bate pana se topeste zaharul.Adaugam si laptele,uleiul si galbenusurile si mixam bine. La sfarsit adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o...
Tort rapid
Blat 1: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se adauga uleiul,galbenusurile,si faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mediu. Blat 2: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se aduga restul ing si se omogenizeaza,se coace la foc mediu. Se prepara...
Pachetele cu gem de portocale
Aluatul dezghetat se taie in patrate,se pune cate o lingurita de gem si se impaturesc. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu sirop si se coc pana devin aurii. Pofta buna!
Gogosi
Se amesteca faina cu drojdia,se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.Se toarna uleiul si se mai amesteca putin. Se lasa la dospit 30 min. Apoi se intinde aluatul pe o planseta astfel incat sa se obtina o foaie groasa de 3cm. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar. Se mai lasa 20 min la...
Gem de portocale
Curatati portocalele de coaja si le taiati in cuburi, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine pana se dizolva usor zaharul in sucul format. Se lasa la macerat timp de o ora, apoi se fierb la foc mic pana ajunge la consistenta de miere. Se toarna fierbinte in borcane spalate si...
Chec glazurat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Intr-o forma tapetata se pune trei sferturi din...
Placinta cu mere
Prima data pregatim umplutura: Merele se curata de coaja si se taie cubuete,se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana se inmoaie merele,se adauga scortisoara si se lasa la racit. Aluat: Intr-un bol se amesteca faina,sarea si untul pana devine un aluat nisipos. Se aduga si restul...
Prajitura cu crema de urda
Blat: Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor,...
Dulceata de piersici
Piersicile se spala si se taie cubulete. Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana acesta devine lichid. Cand acesta s-a topit frumos se sdauga apa amestecandu-se continuu pana se dizolva totul. Se adauga piersicile si se fierbe la foc mic. Dulceata este gata...
Pariziene cu urda si stafide
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care...
Cornuri pufoase
Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit. Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau...
Compot rapid
Merele si perele se spala , se indeparteaza mijlocul lemnos si se taie. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul se amesteca si se pun la fiert. Dupa cateva clocote se adauga fructele si se lasa 3-5 min, apoi se ia de pe foc. Se adauga zaharul vanilat, se amesteca si se lasa la racit....
Cornulete cu gem
Aluatul dezghetat se intinde si se taie in 12 patrate. Se pune gemul si se formeaza cornuletele. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor deasupra. Inainte de servire se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Placinta cu mere
Merele se curata de coaja , se rad si se pun la calit cu zaharul, scortisoara si o lingura de ulei. Se lasa la racit. Foi: Faina se amesteca cu untul pana incep sa se formeze faramituri. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat elastic. Se imparte in...
Rulada cu frisca si cirese
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si faina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu. Dupa ce s-a copt o rulam si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se desface foaia usor, se...
Gogosi pufoase
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut. Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc. Faina se cerne intr-un bol , se adauga drojdia, ouale si laptele, se omogenizeaza iar la sfarsit se aduga putin ulei. Se lasa la loc caldut pana...
Cornuri pufoase
Am omogenizat faina cu drojdia, sarea ,coaja de lamaie si mierea apoi am adaugat laptele caldut amestecat cu untul. Se lasa la crecut 20 min. Intre timp se omogenizeaza faina cu untul. Dupa ce a crescut alauatul se imparte in 3 ; fiecare bila se intinde se unge cu untul se impacheteaza si se...