Vacanta perfecta: croaziera pe Mediterana

Postat de Catalin in Bucataras hai hui pe 23 Sep 2010, 12:00

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

"Atentie, croazierele dau dependenta!". Asta ar trebui sa scrie pe orice site care promoveaza acest tip de vacante. Dupa concediul superb petrecut anul trecut in Nord (povestea, aici si aici), nu mi-am mai luat gindul de la plimbarea pe ape. Asa ca am urmarit cu atentie ofertele si am apasat "book now" imediat ce am gasit ceva ce-mi facea cu ochiul.

Ce anume? O croaziera de 6 nopti pe Mediterana, cu vasul MSC Orchestra, la inceput de septembrie. Traseul: Genova - Malaga - Cadiz - Lisabona - Gibraltar - Alicante. Pretul mi s-a parut excelent: 490 de euro pentru 2 persoane in cabina interioara, cu all-inclusive pe vas, mai putin bauturile, care se platesc separat. Comparatie: o saptamina intr-un hotel de 4 stele din Mamaia ar fi costat tot atit, dar fara mese incluse! Inainte sa iau vreo decizie m-am gindit muuult, adica vreo 2 secunde, si-am sarit in avionul spre Pisa. Aici a inceput vacanta noastra.

PISA - turnul inclinat

PISA - Piazza dei Miracoli

Am ajuns la Pisa dupa doua ore de zbor. De la aeroport am luat trenul pina la Pisa Centrale, am "parcat" bagajele in gara si-am plecat la plimbare, spre turn. Am ratacit prin oras vreo 3 ceasuri, apoi am luat trenul spre Genova, o ora si jumatate. De-acolo urma sa ne imbarcam pe MSC Orchestra a doua zi.

GENOVA

GENOVA - monumenul lui Columb

GENOVA - catedrala San Lorenzo

Am avut toata dimineata la dispozitie sa ne plimbam prin Genova. Strazi inguste, care urca si coboara, cladiri ce iti dau impresia ca au fost construite una peste alta. Un aer placut si relaxant. Plus MSC Orchestra, care ne facea cu ochiul in port.

MSC Orchestra

Pe la 3 dupa-amiaza ne-am luat bagajele din hotel si am plecat spre vas. Check-in ca la aeroport, a durat vreo 30 de minute pina am parcurs coada. La 4 eram deja in cabina. Anul trecut am avut una cu balcon, acum ne-am conformat crizei si ne-am limitat la una interioara. Dar suficient de spatioasa (avea vreo 15 metri patrati).

CABINA

MSC este o companie italiana. Ca standard, MSC Orchestra a fost un pic sub Emerald Princess. Anul trecut, mincarea a fost parca mai cu stil, personalul de pe vas era ceva mai zimbitor si mai relaxat, spatiile publice (restaurantele in principal) erau mai spatioase. In rest, totul la superlativ si la MSC. Curatenie, entertainment, tot.

Citeva date despre Orchestra:

- vasul a fost inaugurat in 2007

- are 987 de persoane in echipaj

- in cele 1.275 de cabine pot fi cazati intre 2.550 si 3.000 de turisti.

- are 16 etaje (punti) - noi am stat la 9

- 298 metri lungime, 32 metri latime

- viteza maxima: 23 de noduri (aprox. 42 km/ora)

Facilitati: 5 restaurante, 7 baruri, discoteca, spa, mini-golf, teren de tenis, doua piscine exterioare, jacuzzi, cinema, sala de spectacole, cazino, magazine (bijuterii, ceasuri, bauturi, tigari, dulciuri, haine, suveniruri)

PISCINA & JACUZZI

AMBER BAR

COVENT GARDEN THEATER

SPECTACOL

PALM BEACH CASINO

SHAKER LOUNGE

SAVANNAH BAR

PIAZZA

MSC ORCHESTRA

Si-acum, citeva imagini interesante pentru bucatarasi:

Bun. V-am plimbat prin tot vasul, acum sa-ncepem calatoria pe apa. Asadar, vaporul a plecat din Genova intr-o miercuri, la ora 18:00. A doua zi am fost doar pe mare, iar vineri la prinz am ajuns in primul port-destinatie, Malaga. Am coborit de pe barca la ora 13:00 si toata lumea trebuia sa fie inapoi la ora 21:00, cind se iesea iar in larg. In capitala renumitei zone de litoral Costa del Sol ne-am plimbat citeva ore prin zona veche, am vazut ruinele istorice din Alcazaba si castelul Gibralfaro, apoi, pentru vreo 3 ceasuri, am facut plaja si baie in Mediterana.

MALAGA - PASEO DEL PARQUE

MALAGA - VEDERE DINSPRE CASTELUL GIBRALFARO

MALAGA - PLAYA DE LA MALAGUETA

MALAGA - PE PLAJA

Simbata dimineata am ajuns in Cadiz. Capitala provinciei cu acelasi nume din Andaluzia ar fi cel mai vechi oras din Europa, ridicat pe vrmea fenicienilor. Impresionati de privelistea linistitoare a cladirilor cu acoperisuri albe, cu influente orientale, si de piata de peste (voi povesti cu poze intr-un episod viitor), am ratacit citeva ore pe stradute, apoi am pornit-o spre plaja, pentru o baie in Oceanul Atlantic.

CADIZ - VEDERE DIN TORRE TAVIRA

CADIZ - CATEDRALA

CADIZ - PLAYA DE LA VICTORIA

Next day, Lisabona. Am avut la dispozitie 9 ore. Ne-am urcat intr-un tramvai pitoresc si am fost intii la Mosteiro dos Jeronimo, apoi am degustat celebrele "pasteis de Belem", niste tarte absolut superbe cu crema de vanilie si acoperite cu un praf de scortisoara (despre ele a scris si Cristi Papabun aici). Ne-am intors in centru, am ratacit prin Baixa, am luat funicularul pina in Bairro Alto, apoi iarasi o tura cu tramvaiul galben pina la Castelo de Sao Jorge. Spre finalul zilei, o plimbare prin Alfama (vechiul cartier maur, plin de savoare si de culoare, cu strazi intortocheate) s-a incheiat cu o oprire la terasa unde am dat gata o caracatita.

LISABONA - MOSTEIRO DOS JERONIMOS

LISABONA -PASTEIS DE BELEM

LISABONA - TRAMVAI

LISABONA - CASTELO DE SAO JORGE

LISABONA VAZUTA DE SUS

LISABONA - CRISTO REI

LISABONA - CARACATITA DELICIOASAAAA

Ultima oprire inainte de finalul croazierei, Gibraltar. Colonie a Marii Britanii intinsa pe doar 6 kilometri patrati, Gibraltarul ofera provelisti care-ti taie rasuflarea. De sus, de pe stinca, vezi Africa si locul unde Mediterana se intilneste cu Atlanticul. O alta atractie sint macacii, singurele maimute salbatice ce traiesc in Europa. Ba mai mult, se plimba pe strazi!

GIBRALTAR

GIBRALTAR - PESTERA ST. MICHAEL

GIBRALTAR - PESTE APA SE VEDE AFRICA (MAI EXACT, MUNTII ATLAS DIN MAROC)

GIBRALTAR

MAIMUTELE DIN GIBRALTAR

GIBRALTAR - VEDERE SUPERBA DIN VIRFUL STINCII

In urmatoarea zi, la prinz, am coborit de pe vas in Alicante cu tolba plina de amintiri frumoase. Am luat trenul spre Valencia, unde am mai avut vreo 5-6 ore de plimbare pina cind ne-am indreptat catre aeroport si de-acolo, spre tara.

VALENCIA - ESTACIO DEL NORD

VALENCIA - PLAZA DE TOROS

VALENCIA - CATEDRALA

VALENCIA - CATEDRALA (IN CENTRUL CAPELEI E POCALUL DIN CARE AR FI BAUT ISUS HRISTOS LA CINA CEA DE TAINA)

Si-asta a fost tot. Intr-un cuvint, MINUNAT. Iar in final va mai delectez cu citeva peisaje de pe apa.

DELFINI

Comentarii (13)

24.09.2010, 16:20

Ionixule, poate la anul , mergem in gasca

14.06.2011, 20:39

Buna! Ti-am vazut articolul si te deranjez cu niste intrebari, pentru ca si eu, cu viitorul meu sot, mergem in croaziera de care ai povestit tu - pe Mediterana de V.

1. Cat au fost bacsisurile care au trebuit sa le lasati? Citeam pe cateva bloguri ca li se incasa direct de pe card 18 euro/ zi pt bacsisuri!!!!!
2. Te lasa sa iti duci cu tine sticle cu suc/apa, la imbarcare, si apoi cand revii din excursii?
3. Se merita sa platesti excursiile facute de ei sau nu?
4. Mai sunt alte servicii care trebuie platite, cand esti pe vas?

Orice detalii, sugestii, sunt binevenite! Sper ca intrebarile mele nu te-au deranjat foarte tare! Multumesc! Natalia

17.06.2011, 00:14

Buna, Naty. Absolut niciun deranj, imi face placere ca poti capata ceva ponturi aici, pe bucataras.ro
1. Da, cam pe acolo se invarte suma pentru bacsisurile oficiale ("gratuities". Asta e practica agreata pe orice vas de croaziera si inseamna ca pentru o vacanta de 7 zile mai lasi vreo o suta si-un pic de euro bacsis pentru chelneri, cameriste si tot staff-ul care nu lucreaza la vedere (bucatari etc). Nu e obligatoriu ("Gratuities are voluntary and at the discretion of each guest", dar nu am auzit pe nimeni sa refuze sa plateasca.
2. Regulamentul companiilor de croaziera interzice aducerea bauturilor de orice fel la bord. Si la imbarcarea initiala, si la revenirea din porturi. Asta spune "legea" lor, dar sunt destul de maleabili, nu mi s-a intamplat sa-mi scotoceasca prin geanta ca sa-mi confiste o sticla de 1/2 de cola. E-adevarat ca nici au n-am intins coarda incercand sa bag pe vapor un bax intreg
3. De obicei, nu. Sunt destul de scumpe si nu foarte confortabile, cred, din moment ce grupurile sunt mari, 30-40 de persoane. Noi ne-am facut peste tot trasee pe cont propriu. E si mai ieftin, si mai lejer. Te opresti cand vrei, unde vrei, faci ce vrei, fara sa fii conditionat de programul intregului grup. Atentie insa la intoarcerea pe vas. Nu intarziati, pentru ca nu va asteapta!
4. In pretul croazierei intra cazarea, toate mesele, entertainmentul (spectacole, muzica live etc) si unele bauturi (de obicei, apa si ceva sucuri/cafele/ceaiuri la mic dejun). Unele vase au si restaurante cu specific, care se platesc separat. De asemenea, se plateste tot ce tine de spa (masaje, tratamente etc).

Distractie placuta! Unde pleci si cu ce vas?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]