Sărbătorile au gustul cozonacului pufos, crescut frumos și plin de aromă. Descoperă aluatul pufos de cozonac, recomandarea Kaufland pentru mese festive fără griji. Fie că pregătești cozonaci tradiționali sau reinterpretări moderne, acest aluat îți oferă textura aerată și rezultatul sigur pe care îl cauți.
Pentru Aluatul pufos de cozonac sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, ulei, lapte și arome.
Ingrediente:
- 1200 g făină de grâu 00
- 14 g drojdie uscată
- 600 ml lapte
- 8 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 6 linguri ulei
- coajă de lămâie și de portocale
- esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Încălzește ușor laptele într-o cratiță.
Separat, într-un bol, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte cald și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și lasă deoparte 5-7 minute.
Peste restul de lapte cald, pune untul, coaja de lămâie și de portocală, esența de vanilie, un praf de sare și zahărul. Amestecă până se topesc ingredientele.
Într-un bol mare, cerne făina, toarnă amestecul de lapte și unt, adaugă drojdia și cele 8 gălbenușuri.
Începe să framanti manual sau cu ajutorul unui robot de frământare, pentru aproximativ 10 -12 minute. În momentul în care aluatul devine omogen și legat, încorporează treptat uleiul, frământând in continuare. Aluatul trebuie este gata cand devine elastic, omogen și fin.
Acoperă bolul cu aluat cu folie alimentară și lasă-l la dospit într-un loc călduț, pentru aproximativ 2 h.
Este un aluat foarte maleabil, gustos care se va desface fâșii la copt.
Încearcă și rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos.
Îți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.
Deschide usa Craciunului cu varietate!
Nu stiu daca este loc mai potrivit pentru cumparaturile de sarbatori decat la Kaufland, unde gasesti tot ce ai nevoie, dar si o multime de lucruri la care nici nu te gandeai.
Daca ai in minte intrebarea "oare gasesc la Kaufland?", te asiguram ca raspunsul este categoric da!
















